Κάθε παιχνίδι είναι και τελικός για τον Απόλλωνα Σμύρνης στη μάχη που δίνει για αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά σαν τελικό αντιμετώπισε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και ο Ιωνικός, ο οποίος ήθελε να κάνει μεγάλο βήμα προς την παραμονή του στη Super League 1. Βήμα που έκανε τελικά με το 4-0, με τον Κιάκο να βάζει δύο γκολ και τους Μάντζη και Ντάλσιο να βρίσκουν κι αυτοί δίχτυα, ενώ στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 6′ είχαν την πρώτη τους φάση με την κεφαλιά του Τουράμ που μπλόκαρε ο Κότσαρης, για να έρθει αμέσως μετά το γκολ: Στο 8′ ο Βαλεριάνος έκανε ωραία κίνηση και σέντρα από αριστερά, με τον Κιάκο να εκτελεί από το ύψος της μικρής περιοχής για το 1-0.

Ήταν ένα γκολ που ανέβασε την ψυχολογία του Ιωνικού, ο οποίος δεν άργησε να βάλει και δεύτερο. Όχι στο 17′, όταν ο Σάντσες με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Άοσμαν σημάδεψε το δοκάρι, αλλά στο επόμενο λεπτό, στο 18′, όταν οι Τουράμ – Μάντζης – Κιάκος έκρυψαν τη μπάλα και τελικά ο τελευταίος την… εμφάνισε στα δίχτυα του Κότσαρη για το 2-0, με το δεύτερό του γκολ.

Από πολύ νωρίς, επομένως, οι Νικαιώτες πλησίαζαν στη νίκη, την οποία ουσιαστικά εξασφάλισαν στο 32′, όταν οι Μάντζης και Τουράμ έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον δεύτερο να κάνει το γύρισμα την κατάλληλη στιγμή και τον πρώτο να διαμορφώνει από κοντά το 3-0.

Τα πράγματα ήταν, πλέον, αδιανόητα δύσκολα για τον Απόλλωνα, ο οποίος πάντως νωρίς στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 57′ θα μπορούσε να μειώσει αφού κέρδισε πέναλτι μετά την ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Βαλεριάνο, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε την εκτέλεση του επιθετικού των φιλοξενούμενων και το γκολ του Τσιλούλη στην επαναφορά ακυρώθηκε επειδή είχε μπει νωρίτερα στην περιοχή.

Όλα στραβά, δηλαδή, για την ομάδα του Τζανλούκα Φέστα που έμεινε και με το 10 παίκτες στο 65′ λόγω της αποβολής του Ράιλι για το φάουλ στον Μάντζη. Γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ιωνικός για να βάλει και 4ο γκολ, στο 88′ με πολύ ωραίο σουτ του Ντάλσιo στο παραθυράκι, παίρνοντας μια νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής, την ώρα που ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης πλησιάζει κι άλλο στη… Super League 2.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (81′ Τσιριγώτης), Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Κιάκος (76′ Μάναλης), Ντάλσιο, Άοσμαν (81′ Βαφέας), Τουράμ (76′ Γκουτσούλιας), Μάντζης (84′ Πλατέλλας).

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Ράιλι, Ντομίνγκες, Φατιόν (46′ Τσιλούλης), Παπαγεωργίου, Βιτλής, Σλίβκα, Μαρτίνεζ (46′ Τσιμπσάχ), Γιαννιώτας (38′ Κάστρο), Παμλίδης (71′ Ντάουντα), Ιωαννίδης (74′ Γιακιμόφσκι).