Ο αγώνας ανάμεσα στη Λαμία και στον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν εξαιρετικά κρίσιμος και για τις δύο ομάδες, αφού δίνουν μάχη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο κίνδυνος, φυσικά, παραμένει για αμφότερες, αλλά η «ελαφρά ταξιαρχία» απέκτησε ξανά ελπίδες για να αποφύγει το μοιραίο, αφού πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 και μπορεί να παραμένει στην τελευταία θέση, έχει μειώσει όμως τη διαφορά που τη χωρίζει από την παραμονή.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για τους φιλοξενούμενους αφού ο Μαρτίνες βγήκε τετ α τετ στο 2ο λεπτό αλλά ο Γκαραβέλης απέκρουσε. Ευκαιρία στην οποία απάντησαν οι γηπεδούχοι στο 13′ με την κοντινή κεφαλιά του Αντζέτζο που δεν κατάφερε να σκοράρει, για να συνεχιστεί ο αγώνας με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά ψάχνοντας το γκολ.

Ένα γκολ που το πέτυχε, τελικά, ο Απόλλων στο 29′. Ο Ντεντάκης σέντραρε από δεξιά και ο Ιωαννίδης νίκησε τον Αντέτζο στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, αν και θα μπορούσε να αλλάξει από τη στιγμή που και οι δύο ομάδες έκαναν φάσεις για να σκοράρουν.

Στην επανάληψη οι προπονητές άρχισαν αμέσως τις αλλαγές και η Λαμία προσπάθησε να πιέσει για να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση, αλλά τελικά γρήγορα έφτασε η «ελαφρά ταξιαρχία» στο δεύτερο γκολ: Στο 53′ ο Παμλίδης πήρε τη μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων, γύρισε και τελικά βρήκε τον χώρο για να σουτάρει και να γράψει το 0-2.

Ο Απόλλων είχε βάλει, πλέον, βάσεις νίκης, αλλά στο 69′ τα δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν, αφού έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ντεντάκ για σκληρό μαρκάρισμα στον Ρόμανιτς. Με παίκτη παραπάνω, επομένως, οι γηπεδούχοι έκαναν μια τελευταία προσπάθεια για να μειώσουν και να μπουν ξανά στο παιχνίδι, αλλά άργησαν πολύ, αφού το 1-2 έγινε στο 92′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανούσου.

Λαμία: Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (88′ Μπεχαράνο), Γκέντσογλου (71′ Βέλλιος), Μπανγκουρά (46′ Μανούσος), Νούνιεζ (46′ Ταϊρόν), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (62′ Τσούκαλος).

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Ντεντάκης, Βιτλής, Ντομίνγκες, Σλίβκα, Ρόγκνε, Μαρτίνες (72′ Παπαγεωργίου), Τσίμπσαχ (46′ Κάστρο), Παμλίδης (87′ Ράιλι), Γιαννιώτας (67′ Τσιλούλης), Ιωαννίδης (87′ Μπακόγκο).