Μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του με τη Γιουβέντους μετά από τη μεταγραφή του ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ από την Φιορεντίνα, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς δικαιολογεί τη μεγάλη επένδυσή που έκανε η ιταλική ομάδα για την αγορά του. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να πάρει η «Βέκια Σινιόρα» την πρόκριση στους «4» του Coppa Italia μετά από τη νίκη με 2-1 κόντρα στη Σασουόλο στο «Allianz Stadium».

Δύο λεπτά πριν από το φινάλε, έχοντας και την τύχη με το μέρος του, ο Σέρβος στράικερ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Ρουάν κι άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον κίπερ Πέγκολο, με αποτέλεσμα να γραφτεί έτσι το τελικό σκορ που «σφράγισε» το εισιτήριο των «μπιανκονέρι» για την επόμενη φάση. Ήταν το δεύτερο γκολ που πέτυχε σε ισάριθμα ματς μιας και είχε προηγηθεί εκείνο κόντρα στη Βερόνα στο ντεμπούτο του για το πρωτάθλημα.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα έκανε το 1-0 στο 3ο λεπτό για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αλλά στο 24΄ η Σασουόλο «απάντησε» με τον Τραορέ. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος έπαιξε σε όλο το ματς με τους φιλοξενούμενους, παρ’ όλα αυτά η ομάδα του «λύγισε» στο φινάλε από το τέρμα του Βλάχοβιτς.

Αντίπαλος της Γιουβέντους για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας είναι η Φιορεντίνα. Αν μη τι άλλο, μερικές ημέρες μετά τη μεταγραφή του Ντούσαν Βλάχοβιτς που αναζωπύρωσε την χρόνια έχθρα των δύο κλαμπ, προβλέπεται μια συναρπαστική σειρά καθώς η πρόκριση θα κριθεί σε δύο ματς τα οποία θα διεξαχθούν στις 2 Μαρτίου και στις 20 Απριλίου.

Οι «βιόλα», νωρίτερα στο βράδυ της Πέμπτης (10/2) πήραν το εισιτήριο για τους «4» αφού νίκησαν στο Μπέργκαμο με 3-2 την Αταλάντα, αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα. Μάλιστα, τώρα το επόμενο παιχνίδι της είναι εναντίον της Γιουβέντους (13/2).