Ένα αυτοκόλλητο χαρτάκι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να φοράει τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μπορεί να έκανε λίγα ευρώ στις αρχές της χιλιετίας, αλλά πλέον η αξία τέτοιων αντικειμένων έχει εκτοξευθεί. Για παράδειγμα ένας οίκος δημοπρασιών πούλησε ένα για 70.000 ευρώ.

Προτού ο Πορτογάλος γίνει ο «CR7» κι έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του «Ζοσέ Αλβαλάδε» συμπεριλήφθηκε στη συλλογή της Panini για το άλμπουμ της σεζόν 2002-03. Το χαρτάκι απεικόνιζε τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα των «λιονταριών». Με δεδομένο πως οτιδήποτε αφορά την καριέρα του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να αποφέρει μεγάλα ποσά, ήταν ένα από τα περιζήτητα αντικείμενα σε δημοπρασία που έγινε το βράδυ της Κυριακής (6/2) στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Ο αγοραστής δεν δίστασε να προσφέρει 70.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail», ο προηγούμενος κάτοχος, ο οποίος ήταν συλλέκτης είχε φυλάξει το χαρτάκι της Panini σε τέλεια κατάσταση. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών που είναι το μοναδικό που δείχνει τον «CR7» όταν ήταν ακόμη 17 ετών. Η ίδια πηγή εκτιμά πως σε όλο τον κόσμο υπάρχουν γύρω στα 200 χαρτάκια από το… ντεμπούτο του Κριστιάνο Ρονάλντο στα άλμπουμ της συγκεκριμένης εταιρίας και περίπου το 10% από αυτά βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ώστε να πουληθούν.

Πέραν αυτού, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν άνηκε σε άλλη σεζόν στην πρώτη ομάδα του συλλόγου όπου αναδείχθηκε. Το 2003 πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού εντυπωσίασε τους τότε αστέρες των «κόκκινων διαβόλων» που είπαν στον θρυλικό προπονητή Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να μην το σκεφτεί δεύτερη φορά και να τον αποκτήσει. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν και πολλά τέτοια αυτοκόλλητα και είναι σπάνια. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν βρίσκονται πολλά που να πωλούνται εξηγούν και την τιμή που απέφερε στον προηγούμενο κάτοχο το εν λόγω χαρτάκι.