Με… κεκτημένη ταχύτητα και με την ψυχολογία στα ύψη μετά την τεράστια νίκη επί της Ίντερ στη Serie A, η Μίλαν «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες και το ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου συντρίβοντας την Λάτσιο με 4-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στους «4» του Coppa Italia.

Εκεί, όπου θα παίξει την πρόκριση σε διπλά ματς με την «αιώνια» αντίπαλό της, Ίντερ, η οποία από την Τρίτη (8/2) είχε ξεπεράσει εμπόδιο της Ρόμα. Σε εκπληκτική κατάσταση ο ήρωας των «ροσονέρι» στο ντέρμπι με τους «νερατζούρι», Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος στο ίδιο γήπεδο που το περασμένο Σάββατο (5/2) είχε στείλει στο καναβάτσο την Ίντερ με δύο γκολ, σκόραρε άλλα τόσα κόντρα στους «λατσιάλι» (41΄,45΄+1) ουσιαστικά «καθαρίζοντας» από το πρώτο μέρος την υπόθεση πρόκριση. Το σκορ είχε ανοίξει ο Ραφαέλ Λεάο στο 24ο λεπτό, ενώ το έκλεισε στο 79′ ο Φρανκ Κεσί.

Η προημιτελική φάση του θεσμού ολοκληρώνεται απόψε με δύο αναμετρήσεις. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Αταλάντα, υποδέχεται την Φιορεντίνα στο «Gewiss Stadium» (19:00) με τον προπονητή Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να ετοιμάζει αλλαγές σε μια προσπάθεια να «ξυπνήσει» την ομάδα του έπειτα από τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα. Στο άλλο ματς, Γιουβέντους-Σασουόλο (22:00). Οι νικήτριες αυτών των δύο ζευγαριών θα παίξουν αντίπαλες στον έτερο ημιτελικό του Coppa Italia.