Μια βόμβα βάρους 50 κιλών από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ξεθάφτηκε κατά τη διάρκεια εργασιών μια ανάσα από το φημισμένο «Γουέμπλεϊ». Εκκενώθηκε άμεσα η περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το Λονδίνο είχε γίνει στόχος πολλών αεροδρομικών επιθέσεων της ναζιστικής Γερμανίας, με αποτέλεσμα αναρίθμητες βόμβες να χτυπήσουν αλύπητα την πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανός δίχως ποτέ να κάμψουν το ηθικό των κατοίκων.

Επομένως το να βρεθεί κάποια βόμβα από εκείνη την εποχή ως θλιβερή υπενθύμιση εκείνης της ζοφερής εποχής ίσως να μην αποτελεί και… τρομερή είδηση. Η τελευταία περίπτωση όμως που είδε το φως της δημοσιότητας έχει μια ιδιαιτερότητα καθώς πρόκειται για οβίδα βάρους 50 κιλών που βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών πολύ κοντά στο «ναό» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το θρυλικό «Γουέμπλεϊ»!

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η κινητοποίηση ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί αφού η βόμβα ήταν ενεργή, ενώ η περιοχή εκκενώθηκε σε ακτίνα μεγαλύτερη των 400 μέτρων!

Πηγή: sport-fm.gr