Ένας από τους παίκτες που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν και ο Νίκος Βαμβακούλας, με τη διαφορά ότι η δική του ιστορία δεν περιορίστηκε σε γκολ, τίτλους και μεταγραφές, αλλά είχε και αρκετή… παράπλευρη δράση. Είτε με τις ατάκες που έλεγε σε συμπαίκτες, αντιπάλους και διαιτητές, είτε με τον τρόπο που ζούσε εκτός γηπέδου. Και αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε, αποκαλύπτοντας και τη… μήνυση που έκανε στους γονείς του.

Ο Βαμβακούλας ή αλλιώς «Τιραμόλα» ή αλλιώς «Τραμπάκουλας» μίλησε στο gazzetta.gr για όσα έζησε στα χρόνια του στα γήπεδα και κυρίως ως παίκτης του Ολυμπιακού και μετέπειτα του Παναθηναϊκού. Επειδή όμως, όπως προαναφέρθηκε, φρόντιζε να… παίζει και εκτός γηπέδου, αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα τα μπουζούκια ή η εμφάνισή του.

Ακολουθεί αυτούσιο το συγκεκριμένο σημείο από τη συνέντευξη του…

Μπουζούκια;

«Πηγαίναμε. 2-3 φορές την εβδομάδα πηγαίναμε».

2-3; Πολλές δεν ήταν;

«Πηγαίναμε το βράδυ της νίκης, Τετάρτη κι άλλη μία. Όμως, υπήρχε παρακολούθηση. Υπήρχε ένας με κιμωλία και σημείωνε τα λάστιχά μας ή ακουμπούσε το καπό για να δει αν ήταν ζεστό. Μετά τον πήραμε χαμπάρι και παίρναμε ταξί. Τότε κανένας παίκτης δεν μπορούσε να πάει μπουζούκια παραμονές αγώνα. Παρασκευή και Σάββατο δεν πηγαίναμε, αλλά τις άλλες μέρες πηγαίναμε… Τότε σε γνώριζαν. Σου έλεγαν “ρε π@@@@ έχεις αγώνα και πας μπουζούκια”. Εμείς ήμασταν σαν τους θεατρίνους. Παίρναμε και το χειροκρότημά μας, τρώγαμε και το κράξιμο μας».

Αγαπημένα σας μπουζούκια;

«Εγώ δεν την έβρισκα με τα μεγάλα σχήματα, πήγαινα στα υπόγεια στη Συγγρού γιατί είχε πολύ θηλυκό. Ενας τραγουδιστής πάνω στην πίστα με 6-7 τραγουδίστριες. Περνούσα καλά. Όποιος πει ότι δεν πέρασε καλά, λέει ψέματα».

Εσείς που είχατε και το μαλλί, ψηλός, ήσασταν από τους ωραίους άντρες.

«Όχι ωραίος. Εδώ έκανα μήνυση στη μάνα μου και στον πατέρα μου που με έκαναν έτσι. Η Αννούλα η Βίσση έκανε το μαλλί της κατσαρό για μου μοιάζει».

Εχετε μιλήσει γι’ αυτό;

«Όχι γι’ αυτό δεν έχουμε μιλήσει αλλά έχουμε γνωριστεί. Είναι και Παναθηναϊκός, την έκανε ο Καρβέλας. Πολλές γυναίκες ή άντρες το έπαιζαν “Βαμβακούλας”. Εγώ πήγαινα και θέατρο κι η Γερασιμίδου είχε βγάλει μια κασέτα με τίτλο “ο Βαμβακούλος κι η γκολάρα του”. Αφού και τώρα βλέπεις ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια κι οι ατάκες που λέγαμε τότε τις λένε και σήμερα. Ήταν ωραία χρόνια. Μακάρι να ήταν και επαγγελματικό το ποδόσφαιρο, να είχαμε κάνει συμβόλαια και να είχαμε πάρει χρήματα».

Από τα μπουζούκια κάποια περίεργο περιστατικό;

«Ε, με μεθυσμένους έχω τσακωθεί αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο».

Εκτός από τον Αλέφαντο, τσακωθήκατε ποτέ με κάποιον συμπαίκτη;

«Όχι, ήμουν αγαπητός. Πολύ δύσκολα θα τσακωνόμουν, κάναμε πλάκες».