Μπορεί να μην έχουν την αίγλη των Ολυμπιακών Αγώνων και να μην ασχολείται τόσο πολύ ο Τύπος ή ο κόσμος, αλλά δεν παύουν να είναι Ολυμπιακοί Αγώνες. Εστω χειμερινοί. Μια διοργάνωση που φέτος θα διεξαχθεί στο Πεκίνο από τις 4 ως τις 20 Φεβρουαρίου και η Ελλάδα θα είναι εκεί με 5μελή αποστολή, αφού η χώρα θα εκπροσωπηθεί από τον Απόστολο Αγγέλη, τη Μαρία Ντάνου, τη Νεφέλη Τίτα, τον Ιωάννη Αντωνίου και τη Μαρία Ελένη Τσιόβολου.

Αυτά είναι τα πέντε ονόματα που ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τους Αγγέλη, Ντάνου και Τίτα να αγωνίζονται στους Δρόμους Αντοχής ενώ οι Αντωνίου και Τσιόβολου θα πάρουν μέρος στο Αλπικό Σκι. Μαζί τους, φυσικά, θα είναι και οι προπονητές τους, ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο Δημοσθένης Γυρούσης και αναπληρωτής αρχηγός ο Στράτος Καρέτος.

Η δήλωση Καπράλου

Με αφορμή την ανακοίνωση της αποστολής για το Πεκίνο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση.

«Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στα μέλη της ελληνικής ομάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η χώρα μας μπορεί να μην έχει παράδοση στα χειμερινά σπορ, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά αυτά θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα συνεχίσουν την αδιάλειπτη παρουσία της χώρας μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είμαι στο πλευρό τους, για να χειροκροτήσω από κοντά τις προσπάθειες τους».