Χωρίς να αναφέρει το όνομά του η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως θα αρχίσει έρευνα για το φιάσκο στην υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε πως ξεκινά έρευνα, ωστόσο πουθενά στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρει το όνομα του Σέρβου τενίστα, αλλά ούτε και το ζήτημα της βίζας.

Η ομοσπονδία χρεώνεται από πολλούς το φιάσκο της υπόθεσης καθώς οι ίδιοι έδιναν διαβεβαιώσεις στον Τζόκοβιτς ότι δεν θα έχει θέμα και μπορεί να ταξιδέψει κανονικά.

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που ζητούν την παραίτηση του Κρεγκ Τίλι, επικεφαλής της ομοσπονδίας και του Australian Open.

Στην ανακοίνωση η ομοσπονδία αναφέρει πως η απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή, ωστόσο θα προχωρήσει σε έρευνα για το τι πήγε λάθος, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

«Αναγνωρίζουμε ότι τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν σοβαρή αναστάτωση για όλους και λυπούμαστε βαθιά για την επίδραση που είχαν σε όλους τους παίκτες. Πάντα υπάρχουν μαθήματα και θα ελέγξουμε όλες τις πλευρές της προετοιμασίας και εφαρμογής για να ενημερώσουμε για τον σχεδιασμό μας – όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Η διαδικασία πάντα ξεκινάει όταν θα έχουν σηκώσει τα τρόπαια οι πρωταθλητές του Australian Open» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πηγή: Gazzetta.gr