Οι ελπίδες τίτλου της Ντόρτμουντ αναπτερώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (14/1) καθώς η ομάδα της Βεστφαλίας επικράτησε με 5-1 της Φράιμπουργκ στο «Signal Iduna Park» για την 19η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η 9η εντός έδρας νίκη της ομάδας του Μάρκο Ρόζε στην Bundesliga 2021-22.

Στα πρώτα δύο γκολ των γηπεδούχων, η συνεργασία Γιούλιαν Μπραντ – Τομάς Μενιέ απέδωσε καρπούς. Στο 14′ ο Μπραντ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μενιέ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η άμυνα της Φράιμπουργκ δεν κατάφερε να τους σταματήσει ούτε 15 λεπτά αργότερα. Αυτή τη φορά ο Μπραντ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά κι ο Βέλγος πήρε κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι.

Μετά έλαβε δράση ο Έρλινγκ Χάαλαντ… Ο Νορβηγός παρουσιάστηκε ανεπηρέαστος από τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον του. Το τελευταίο διάστημα έχουν παρουσιαστεί δημοσιεύματα πως θα πάει στην Μπαρτσελόνα, πως εκείνος προτιμά τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα, προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, έχει μπει… σφήνα και προσπαθεί να τον πείσει. Σε όλα αυτά, η διοίκηση της Ντόρτμουντ απάντησε πως περιμένει τον ατζέντη του να συζητήσουν το ενδεχόμενο παραμονής του.

Κι ενώ εκτός αγωνιστικού χώρου γίνεται «χαμός», μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, όλα μοιάζουν τόσο εύκολα για τον 21χρονο στράικερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, πήρε την μπάλα εντός περιοχής και «εκτέλεσε» εξαιρετικά με το αριστερό. Η Φράιμπουργκ μείωσε με τον Εμρεντίν Ντεμίροβιτς στο 61′, αλλά ο Χάαλαντ «έπνιξε» οποιαδήποτε ελπίδα αντίδρασης. Στο 75′ υποδέχθηκε την μπάλα από τον Μαχμούντ Νταούντ και με πανέμορφο αριστερό πλασέ έκανε το 4-1. Ο Νταούντ στο 86′ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.

Με τους τρεις βαθμούς που πήρε η Ντόρτμουντ, πλησίασε την πρωτοπόρο της Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου, στους τρεις βαθμούς. Οι Βεστφαλοί έχουν 40 βαθμούς έπειτα από 19 αγωνιστικές, με τους Βαυαρούς να βρίσκονται στους 43 και να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.