Η Ίντερ κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ιταλίας για 6η φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 2010. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν με ανατροπή της Γιουβέντους που έγινε στο… σπίτι τους «Τζουζέπε Μεάτσα» στις καθυστερήσεις της παράτασης χάρη σε γκολ του Αλέξις Σάντσες.

Ο Σιμόνε Ιντσάγκι επέλεξε την καλύτερη του 11άδα για τον τελικό. Το ματς, άλλωστε, είχε χαρακτηριστεί από τα ΜΜΕ ως ένα τεστ για τον χαρακτήρα της ομάδας του η οποία βρίσκεται στην κορυφή της Serie A και παλεύει – κυρίως με τη Μίλαν – για την κατάκτηση του scudetto. Από τη μεριά του, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έπρεπε να κάνει… αλχημείες καθώς ο Πάουλο Ντιμπάλα δεν ήταν στο 100%.

Η Γιούβε ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό με τον Γουέστον ΜακΚένι. Κόντρα στη ροή του αγώνα και με τους ιντερίστι εκνευρισμένους με τον διαιτητή ο Αμερικανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από τη σέντρα του Άλβαρο Μοράτα. Δέκα λεπτά αργότερα, δεν υπήρχαν αμφιβολίες. Ο Ντε Σίλιο ανέτρεψε τον Έντιν Τζέκο στην περιοχή της Γιουβέντους κι ο Λαουτάρο Μαρτίνες ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι. Ο Αργεντινός ευστόχησε φέρνοντας σε ισορροπία το σκορ.

Οι «μπιανκονέρι» μπήκαν δυνατά στο β’ μέρος, αλλά σιγά σιγά η Ίντερ πήγε το ματς στα μέτρα της. Και ναι μεν το ματς είχε ενέργεια και σασπένς, αλλά δεν είχε πολλές φάσεις. Η είσοδος του Ντιμπάλα δεν άλλαξε πολλά για τη Γιουβέντους. Αντίθετα, εκείνη του Αλέξις Σάντσες στο 75′ αποδείχθηκε «χρυσή». Με το ματς να έχει οδηγηθεί στην παράταση και μια ανάσα πριν από τα πέναλτι ο Χιλιανός έγραψε το 2-1 και έδωσε τον τίτλο στην Ίντερ.

Ξέφρενα πανηγύρια, πριμ και «θάνατος στον Ανιέλι»

Με ξέφρενο τρόπο πανηγύρισαν το τρόπαιο οι «νερατζούρι». Ο προπονητής Σιμόνε Ιντσάγκι που έχει συναντήσει τη Γιουβέντους τρεις φορές σε τελικούς Σούπερ Καπ Ιταλίας και την έχει νικήσει σε όλες δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου επειδή έκλεισε η φωνή του. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Στίβεν Ζανγκ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και σήκωσε το τρόπαιο, ενώ σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ έταξε και πριμ. Ίσως μ’ αυτή την κίνηση να σταματήσουν και οι φήμες περί άμεσης πώλησης του κλαμπ.

Από την άλλη μεριά, πάντως, οι οπαδοί της Γιουβέντους ακόμη και πριν από την έναρξη του τελικού είχαν βρει το «στόχο» τους: τον πρόεδρο Αντρέα Ανιέλι. Μερίδα των ultras των «μπιανκονέρι» κρέμασαν πανό που έγραφε «θάνατος στον Ανιέλι».