Η Εθνική ομάδα του Μαρόκου ταξίδεψε στο Καμερούν προκειμένου να λάβει μέρος στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Καθώς είναι ένα από τα πιο δυνατά συγκροτήματα και συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρών φαβορί για τη διεκδίκηση του τροπαίου, αποφάσισε να μην αφήσει τίποτα στην τύχη.

Οι αποσκευές του ζύγιζαν πέντε τόνους όπως έγινε γνωστό. Η Εθνική Μαρόκου ταξίδεψε με Boeing 787 στο Καμερούν προκειμένου να χωρέσουν οι αποσκευές του, αλλά και τα πολυάριθμα μέλη της αποστολής. Πήρε μαζί του τα δικά του τρόφιμα και το δικό του νερό με τους παράγοντες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας να θέλουν να δώσουν στους παίκτες όλες τις ανέσεις μιας και σκοπεύουν να μείνουν για καιρό.

Πέραν αυτού, όμως, προκάλεσε εντύπωση και το γεγονός πως μαζί με την ομάδα ταξίδεψαν και σεφ, εκτενές προσωπικό ασφαλείας όπως επίσης και προσωπικό που θα αντικαταστήσει το προσωπικό του ξενοδοχείου όπου θα διαμείνει η ομάδα. Αυτή η απόφαση πάρθηκε για πολλούς λόγους. Οι σεφ και το προσωπικό για το ξενοδοχείο οφείλεται στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια «φούσκα» προστασίας από τον κορονοϊό μιας και το ποσοστό εμβολιασμού στο Καμερούν είναι χαμηλό και οι παράγοντες του Μαρόκου δεν θέλουν να ρισκάρουν και να έχουν κρούσματα. Όσο για το προσωπικό ασφαλείας, αξίζει να αναφέρουμε πως η Εθνική Μαρόκου βρισκόταν στη Γουϊνέα τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν επιχειρήθηκε πραξικόπημα με τους παίκτες να αναφέρουν πως τρομοκρατήθηκαν καθώς ακούγονταν πυροβολισμοί κοντά στο ξενοδοχείο τους απ’ όπου δεν μπορούσαν να βγουν.

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής είναι προγραμματισμένο να αρχίσει την Κυριακή 9 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει ως τις 6 Φεβρουαρίου. Το Μαρόκο συμμετέχει στον 3ο όμιλο μαζί με την Γκάνα, εναντίον της οποίας θα κάνει πρεμιέρα στις 10 του μήνα, ενώ το γκρουπ συμπληρώνουν η Γκαμπόν και οι Κομόρες.