Με το δεξί μπήκε στο 2022 η ΑΕΚ, η οποία με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο νίκησε με 2-0 τη Λαμία εκτός έδρας και θα υποδεχθεί με καλή ψυχολογία τον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Η Ένωση δεν άρχισε καλά το παιχνίδι αλλά μετά το 15λεπτο πήρε τον έλεγχο και άνοιξε το σκορ με τον Γκαρσία, κλειδώνοντας τους τρεις βαθμούς στο τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης με το γκολ του Άμραμπατ και αφού προηγουμένως οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει σε δύο περιπτώσεις να γίνουν επικίνδυνοι.

Ο αγώνας άρχισε με τους γηπεδούχους να απειλούν με το σουτ του Νούνιες, μετά το ασταθές διώξιμο του Μήτογλου, που απέκρουσε ο Τσιντώτας στο 2′ και με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν τα πατήματά τους. Αυτά που άρχισαν να βρίσκουν, σταδιακά, μετά το πρώτο 10λεπτο.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν τελική προσπάθεια στο 12′ με τον Γκαρσία που σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, σκόραραν στο 16′ με τον Ανσαριφάρντ αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε για χέρι του Μάνταλου, έγιναν ξανά επικίνδυνοι στο 27′ με το σουτ του Ανσαριφάρντ εντός περιοχής που κόντραρε σε αντίπαλο και τελικά άνοιξαν το σκορ δύο λεπτά μετά.

Στο 28′ η ΑΕΚ είχε κόρνερ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή και ο Γκαρσία γύρισε και εκτέλεσε τον Σαράνοφ για το 0-1. Γκολ, πάνω στο οποίο προσπάθησε να «χτίσει» η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη στη συνέχεια του πρώτου μέρους αλλά δεν τα κατάφερε, αφού στο 35′ το δυνατό σουτ του Άμραμπατ έφυγε λίγο άουτ.

Κλείδωσε το τρίποντο με Άμραμπατ

Η Ένωση είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και στην επανάληψη ήξερε ότι ένα δεύτερο γκολ θα κλείδωνε τη νίκη. Αυτό το γκολ θα μπορούσε να έρθει στο 59′, στην αντεπίθεση, αλλά ο Σιμάνσκι αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε, για να ακολουθήσει στο 63′ η φάση με τον Άμραμπατ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Σαράνοφ.

Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Μάνταλου να απειλήσει με το άστοχο σουτ έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια, για να ακολουθήσει στο 67′ η πολύ καλή ευκαιρία της Λαμίας με το πλασέ του Αραμπούλι που έφυγε άουτ. Ήταν μια φάση που θα έπρεπε να «ξυπνήσει» την ΑΕΚ ανασταλτικά αλλά δεν το έκανε, με αποτέλεσμα στο 76′ οι γηπεδούχοι να πλησιάσουν ξανά στην ισοφάριση, με τον Τάιρον αυτή τη φορά.

Βλέποντας την ομάδα του να παραμένει ζωντανή ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε αλλαγές ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά τελικά στο 83′ όλα κρίθηκαν, αφού ο Άμραμπατ ξεκίνησε και ολοκλήρωσε, μετά την απόκρουση του Σαράνοφ στην προσπάθεια του Γέβτιτς, την αντεπίθεση γράφοντας το τελικό 0-2.

Λαμία: Σαράνοφ, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (64′ Τάιρον), Μπεχαράνο, Ελευθεριάδης, Νούνιες (82′ Τσούκαλος), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (82′ Καραμάνος).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (71′ Σιμόες), Σιμάνσκι (76′ Σάκχοφ), Άμραμπατ, Μάνταλος (86′ Χατζισαφί), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (71′ Γέβτιτς).