Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη στη Λεωφόρο, ενώ ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ αντιμετωπίζουν εκτός έδρας Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία αντίστοιχα στα τρία ματς με τα οποία ολοκληρώνεται η 16η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Πέντε παιχνίδια ήταν προγραμματισμένα για σήμερα, Τετάρτη, ωστόσο θα διεξαχθούν τελικά τα τρία από αυτά καθώς τόσο το Ατρόμητος – Βόλος όσο και το ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός οδηγήθηκαν σε αναβολή εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού σε Ατρόμητο και Παναιτωλικό.

Λαμία – ΑΕΚ

Η αρχή γίνεται στη Λαμία (17:15) όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι αγνοούν το τρίποντο που θα τους δώσει οξυγόνο στην ουρά εδώ και αρκετές αγωνιστικές, με την ΑΕΚ να θέλει οπωσδήποτε να φύγει με το διπλό καθώς με το τέλος του 2021 οι κιτρινόμαυροι είδαν μετά την ήττα από τον ΟΦΗ τη διαφορά τους από την κορυφή να αυξάνεται στους 11 βαθμούς.

Στο στρατόπεδο της Λαμίας τέσσερα ήταν τα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα τρία αφορούν παίκτες της ομάδας. Νέο πρόσωπο στην αποστολή είναι ο Λας Μπανγκουρά, που αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από την Ράγιο Βαγιεκάνο. Ο Μιχάλης Γρηγορίου συμπεριέλαβε στην αποστολή τους παρακάτω ποδοσφαιριστές: Γκαραβέλης, Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Γκόλεμιτς, Μαζουλουξής, Τζανδάρης, Νούνιες, Τιρόνε, Μπεχαράνο, Ελευθεριάδης, Τρούμπουλος, Αραμπούλι, Καραμάνος, Μπανγκουρά, Ρόμανιτς, Τσούκαλος, Μανουσάκης.

Η Ένωση πήγε με αρκετά προβλήματα στην πόλη της Φθιώτιδας, μετρώντας τέσσερα κρούσματα κορονοϊού σε παίκτες. Ο Βράνιες είναι τιμωρημένος, ο Μισελέν τραυματίας, ο Στάνκοβιτς ανέτοιμος, ενώ επίσης εκτός αποστολής έμειναν και οι Τσούμπερ, Ρότα, Μιτάι και Τάνκοβιτς. Η αποστολή αποτελείται από τους εξής 22 ποδοσφαιριστές: Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Θεοχάρης, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Λάτσι, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Σιμόες, Μάνταλος, Σάκχοφ, Μουστακόπουλος, Γέβτιτς, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αραούχο, Κοσίδης, Γιούσης.

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός

Στις 19:30 στη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Σμύρνης, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην τελευταία θέση να ψάχνει βαθμούς σε κάθε ματς από εδώ και πέρα για να αναπνεύσει βαθμολογικά, ενώ έχει και τρία ματς λιγότερα. Οι «Ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει σημαντική διαφορά 11 πόντων στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και βαδίζουν ακάθεκτοι για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα της Ριζούπολης ταλαιπωρείται εδώ και εβδομάδες αφάνταστα με τον κορονοϊό. Στον τελευταίο έλεγχο ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό βρέθηκαν θετικοί ακόμα τρεις ποδοσφαιριστές. Παρά τις πολλές απουσίες που αντιμετωπίζει η «Ελαφρά Ταξιαρχία» όλα δείχνουν ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές αποστολή δεν είχε ανακοινωθεί.

Στον Ολυμπιακό προέκυψαν στα τελευταία τεστ τέσσερις θετικοί στον κορονοϊό ποδοσφαιριστές. Ο Μανωλάς μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή, ενώ εκτός έμειναν οι Παπασταθόπουλος, Μάρκοβιτς, Λαλά, Ανδρούτσος, Λόπες και Σεμέδο. Οι 23 παίκτες που πήρε ο Μαρτίνς είναι οι: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Καρμπόβνικ, Νίκολιτς, Ο. Μπα, Μπαγκαλιάνης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Κίτσος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Σουρλής, Μ. Καμαρά, Μασούρας, Μαυρουδής, Βρουσάι, Λοβέρα, Βαλμπουενά, Α. Μπα, Τικίνιο και Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός – Άρης

Το πιο μεγάλο ματς της ημέρας διεξάγεται στις 21:30 στη Λεωφόρο, όπου ο 5ος Παναθηναϊκός υποδέχεται τον 7ο Άρη. Οι «Πράσινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν ξανά την έδρα τους, προερχόμενοι από δύο εντός έδρας νίκες επί των Ατρόμητου και ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον πολύ καλό και φέτος Άρη, ο οποίος στο κλείσιμο του 2021 κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες επί του Ιωνικού.

Ο Παναθηναϊκός μετράει πολλές και σημαντικές απουσίες, έχοντας ανακοινώσει τέσσερα κρούσματα κορονοϊού, με τον Μαουρίσιο να ανακοινώνει πως είναι ένας από αυτούς. Εκτός του Βραζιλιάνου μέσου νοκ-άουτ έχουν τεθεί και οι Ρούμπεν, Καρλίτος και Χατζηγιοβάνης. Στην διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκονται οι: Διούδης, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Κότσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκαμπακοτό, Αϊτόρ, Παλάσιος, Βιτάλ, Μακέντα, Ιωαννίδης.

Ο Άρης ταξίδεψε στην Αθήνα με… μισή ομάδα καθώς έξι παίκτες του είναι θετικοί στον κορονοϊό. Εκτός είναι οι Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια, Φαμπιάνο, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Μαρμαρίδης, αλλά και ο Καμαρά, ο οποίος απουσιάζει λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική Μαυριτανίας. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κουέστα, Ντένις, Σιαμπάνης, Ιτούρμπε, Σάσα, Μπερτόγλιο, Μπράμπετς, Σάκιτς, Τζέγκο, Εντιαγέ, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Λόπεθ, Λούμορ, Χαΐροβιτς, Δεληζήσης, Μάνος, Ασλανίδης, Σαλιάρης.

Το σημερινό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

  • Λαμία – ΑΕΚ (17:15) CosmoteSport 3
  • Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός (19:30) CosmoteSport 2
  • Παναθηναϊκός – Άρης (21:30) CosmoteSport 1

Πηγή: gazzetta.gr