Σαν σήμερα πριν από δώδεκα χρόνια, η ΑΕΚ έδινε το τελευταίο της παιχνίδι στο «Νίκος Γκούμας» συντρίβοντας με 4-0 τον Άρη. Ακολούθησε το γκρέμισμα του γηπέδου και μέχρι και σήμερα η «Ένωση» δεν έχει δική της στέγη. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Θωμάς Μαύρος, δύο από τους ανθρώπους που μεγαλούργησαν με την ΑΕΚ στο παλιό της σπίτι, το θυμούνται με νοσταλγία και είναι βέβαιοι πως το νέο γήπεδο θα προσδώσει στην ομάδα την παλιά της δυναμική.

«Με το γκρέμισμα του γηπέδου μας, η ομάδα έχανε πάρα πολλή από τη δύναμή της. Οι αντίπαλοι έμπαιναν και ένιωθαν την πίεση του κόσμου, καταλάβαιναν πως θα περάσουν δύσκολα. Εκείνη τη μέρα, όλο αυτό χάθηκε. Το γκρέμισμα του γηπέδου ήταν ένα μεγάλο λάθος και φεύγοντας από τη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ έφτασε στο σημείο μηδέν. Το νέο γήπεδο αποτελεί όνειρο για μας και είμαστε σίγουροι πως θα είναι κάτι ξεχωριστό. Πλέον είμαστε στο σημείο της γλυκιάς προσμονής. Μόλις αρχίσουν τα έργα για το νέο γήπεδο, όλοι οι ΑΕΚτζήδες θα πετάμε, γιατί θα ξέρουμε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να γράφει ιστορία. Είμαι πολύ τυχερός που έζησα αυτές τις όμορφες στιγμές σε αυτό το γήπεδο κι εύχομαι να τις ζήσουν και οι νέοι στο καινούριο μας σπίτι. Χωρίς σπίτι δεν μπορείς να πας πουθενά. Θα είσαι πάντα κατατρεγμένος. Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι το σπίτι της ΑΕΚ», δήλωσε στην «Ώρα για Σπορ» ο νυν εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ.

Ο Θωμάς Μαύρος, που επίσης έζησε μεγάλες στιγμές στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, τόνισε στην ίδια εφημερίδα: «Η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν μια δύσκολη έδρα, όλοι οι αντίπαλοι έτρεμαν όταν έμπαιναν μέσα. Το νέο γήπεδο που θα χτιστεί θα είναι το ωραιότερο σε όλη την Ελλάδα. Θα γίνει. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα υπάρξουν άλλα προβλήματα».

Πηγή: sport-fm.gr