Το ποδόσφαιρο έχει μπει στο στόχαστρο της ιταλικής δικαιοσύνης, αφού μετά την εισαγγελική έρευνα για πιθανούς αλλοιωμένους λογαριασμούς της Γιουβέντους, σειρά παίρνει αυτή για την Ίντερ. Ήδη, μάλιστα, κατόπιν εντολής από την εισαγγελία στο Μιλάνο, η οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza) έκανε ντου στα γραφεία του κλαμπ παίρνοντας διάφορα έγγραφα που ενδέχεται να χρησιμεύσουν στην έρευνα.

Οι νερατζούρι, όπως και οι μπιανκονέρι, ελέγχονται για τον ίδιο λόγο. Για το ενδεχόμενο, δηλαδή, να αλλοίωσαν, να βελτίωσαν τους ισολογισμούς τους, μέσω ψεύτικων στοιχείων σε μεταγραφικές υποθέσεις και βασικά σε πωλήσεις, αφού από εκεί έρχονται έσοδα.

Το πρόβλημα που υπάρχει βέβαια, όπως έχει παραδεχθεί και η Ομοσπονδία μέσω του προέδρου της, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό κριτήριο για το πόσο κοστίζει ο κάθε παίκτης. Και αν δύο ομάδες συμφωνήσουν μεταξύ τους στα ποσά ενός deal, είναι ουσιαστικά αδύνατο να αποδείξει κάποιος με επιστημονικά κριτήρια ότι όρισαν λάθος τιμές στους παίκτες.

Όπως και να έχει, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από την εισαγγελία του Τορίνο, η οποία ερευνά τη Γιούβε, είναι ένα θέμα που αφορά πολλές ομάδες. Μετά τις εισαγγελικές έρευνες σε Τορίνο και Μιλάνο, επομένως, είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν κι άλλες.