Πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, συναντήθηκε με τον ατζέντη του Έρλινγκ Χάαλαντ, Μίνο Ραϊόλα. Σαφώς κι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πιθανή μεταγραφή του Νορβηγού στράικερ στους «μπλαουγκράνα».

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άκουσαν με χαρά τον μάνατζερ να λέει πως υπάρχουν τέσσερις ομάδες που μπορούν να πάρουν τον ποδοσφαιριστή: «Η Μάντσεστερ Σίτι, η Μπάγερν Μονάχου, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης». Βέβαια, για να τα καταφέρει η Μπαρτσελόνα χρειάζεται να βρει την κατάλληλη φόρμουλα για να πληρώσει.

Η περιβόητη ρήτρα αποδέσμευσης του Χάαλαντ από την Ντόρτμουντ που μπαίνει σε ισχύ αυτό το καλοκαίρι φτάνει στα 75 εκατομμύρια ευρώ. Έπειτα, μεταξύ του Ραϊόλα και του πατέρα του παίκτη, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταβάλλουν προμήθεια περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, είναι και οι απαιτήσεις του ίδιου του ποδοσφαιριστή που ανέρχονται στα 40 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ετησίως. Με λίγα λόγια ο πρώτος χρόνος του Χάαλαντ σε οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες θα κοστίσει σχεδόν 170 εκατομμύρια ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα, που θεωρεί την απόκτησή του προτεραιότητα αν θέλει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική, ψάχνει ήδη εξωτερική χρηματοδότηση και έχει ανοίξει συζητήσεις με διάφορα επενδυτικά fund προκειμένου να της δανείσουν τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να πραγματοποιήσει με τη μεγάλη μεταγραφή. Παράλληλα, όμως, το κλαμπ εργάζεται για να δώσει παίκτες τόσο στη διάρκεια του χειμερινού «παραθύρου», αλλά και του καλοκαιρινού, ενώ μετά από την αναποδιά με τον Σέρχιο Αγουέρο καθώς και τις πιθανές αποχωρήσεις των Ουσμάν Ντεμπελέ και Σέρτζι Ρομπέρτο, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, το κλαμπ θα δει τη μισθολογική μάζα του να μειώνεται και επιπλέον θα απελευθερωθούν χρήματα για να κινηθεί στην αγορά.

Κι όσο ο Χάαλαντ έχει αφήσει το μέλλον του στα χέρια του πατέρα του Αλφ-Ίνγκε και του ατζέντη του Μίνο Ραϊόλα, συνεχίζει να… τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες στην Bundesliga. Το βράδυ της Τετάρτης πέτυχε άλλα δύο γκολ στη νίκη της Ντόρτμουντ με 3-0 επί της Γκρόιτερ Φιρτ, καθώς οι Βεστφαλοί παρέμειναν στο κατόπι της πρωτοπόρου Μπάγερν Μονάχου μειώνοντας τη διαφορά τους στους έξι βαθμούς.