Τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/12) οι Μπακς τοποθέτησαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας του NBA, στο οποίο τοποθετούνται αθλητές που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό ή έχουν έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν ο «Greek Freak» ανήκει στην πρώτη ή την δεύτερη κατηγορία.

Αυτό σημαίνει ότι ο 27χρονος Έλληνας φόργουορντ θα μείνει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- εκτός δράσης μέχρι να καταγράψει δύο αρνητικά τεστ μέσα σε ένα 24ωρο ή να έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε που κατέγραψε το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να χάνει σίγουρα τον αγώνα με τους Πέισερς (ξημερώματα 16ης Δεκεμβρίου) και από εκεί και πέρα αν είναι θετικός τα παιχνίδια με τους Πέλικανς (ξημερώματα 18ης), με τους Ρόκετς (ξημερώματα 23ης) και πιθανότατα και το ματς των Χριστουγέννων με τους Σέλτικς στο Μιλγουόκι.

Ο Αντετοκούνμπο είναι ακόμη ένας παίκτης των Μπακς που τοποθετήθηκε στο πρωτόκολλο της Λίγκας στην διάρκεια της φετινής σεζόν, με τον Κρις Μίντλετον να έχει επιστρέψει στην δράση και τον Γουέσλι Μάθιους να έχει μπει σε αυτό πριν από λίγες ημέρες.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πάντως βγήκε από το πρωτόκολλο δύο ημέρες μετά από την είσοδό του σε αυτό, καθώς αποδείχθηκε πως είχε βρεθεί λανθασμένα θετικός σε τεστ, του οποίου είχε προηγηθεί ένα αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα. Όλα αυτά είχαν γίνει στο Σακραμέντο, με τον Βασιλιά να προβληματίζεται από την κατάσταση, να έχει οκτώ σερί αρνητικά δείγματα σε διάστημα 48 ωρών και να επιστρέφει έτσι στις υποχρεώσεις των Λος Άντζελες Λέικερς. Την Τρίτη τώρα (14/12)  οι Λος Άντζελες Λέικερς ακύρωσαν την προπόνησή τους, καθώς ο γκαρντ Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και εισήχθη στα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας του NBA, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Από τους Μπουλς, που έφτασαν στο σημείο να βάλουν δέκα (10) παίκτες στο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας, μέχρι τους Νετς που μετρούν επτά αθλητές τους εκτός δράσης μεγάλη είναι η διασπορά του κορονοϊού στο NBA. Ειδικά από το βράδυ της Τρίτης που έστειλε και τον Τζέιμς Χάρντεν, αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα… pits.

Την ίδια ώρα, οι Μπακς έχουν εκτός τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Γουέσλι Μάθιους, συνεχίζουν τα τεστ στους υπόλοιπους και ελπίζουν ότι η διασπορά θα έχει περιοριστεί.