Ο Ολυμπιακός μετρούσε δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στη Euroleague, αλλά στο Βελιγράδι μπήκε στοπ. Έχασε με 81-76 από τον Ερυθρό Αστέρα και γνώρισε την 5η ήττα του σε 14 αγωνιστικές. Μετά από την λήξη του ματς, ο προπονητής του Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στις λεπτομέρειες που έκριναν το παιχνίδι, ενώ εξέφρασε και παράπονα για τη διαιτησία.

«Ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας είναι πάντα σκληρό και κάθε κατοχή είναι σημαντική. Εμείς χάσαμε τη συγκέντρωσή μας σε κάποια κρίσιμα σημεία του αγώνα, απογοητευτήκαμε με κάποια σφυρίγματα και βγήκαμε από το αγωνιστικό μας πλάνο, αμυντικά και επιθετικά», υποστήριξε αρχικά ο Έλληνας κόουτς και συνέχισε: «Ο Ερυθρός Αστέρας έπαιξε εξαιρετικά και θέλω να τον συγχαρώ για τη νίκη. Εμείς πρέπει να αναλύσουμε αυτό το παιχνίδι και να δούμε τι δεν πήγε καλά, ειδικά στην άμυνά μας, ώστε να το βελτιώσουμε».

Αναλύοντας περαιτέρω σχετικά με την απώλεια συγκέντρωσης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε πως οι παίκτες του «είναι άνθρωποι…», ενώ απάντησε ως εξής σε ερώτηση για το αν έπαιξε ρόλο και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο: «Η ατμόσφαιρα είναι πάντα σημαντική. Σίγουρα εδώ η ατμόσφαιρα είναι θερμή, όμως, δεν είναι εχθρική για εμάς. Είναι υποστηρικτική για τον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο, ανεξάρτητα από αυτό αν πιστεύουμε πως είμαστε δυνατή ομάδα, θα πρέπει να μένουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας ανεξάρτητα από το πως οι φίλαθλοι βοηθούν τη γηπεδούχο ομάδα».

Έκλεισε μιλώντας για το πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός στη συνέχεια: «Δεν μπορείς να το δεις έτσι (σ.σ. ότι είναι βατό). Όποτε κοιτάξεις το πρόγραμμα και θεωρήσεις πως είναι εύκολο, αμέσως το πληρώνεις. Αυτή είναι η Euroleague. Πρέπει απλά να εστιάζεις στο παιχνίδι που ακολουθεί. Για παράδειγμα είχαμε σερί τρία εκτός έδρας ματς, όμως κερδίσαμε την Μιλάνο και την Ούνικς. Επίσης, είχαμε εκτός έδρας παιχνίδι και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οπότε ναι το πρόγραμμα ήταν δύσκολο για εμάς, όμως, αυτό δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να εστιάζουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Είναι πολύ νωρίς στη σεζόν για να είμαστε κουρασμένοι σωματικά και πνευματικά».