Την Κυριακή ο Λουίς Σουάρες, ως καλός φίλος, προσπάθησε να δικαιολογήσει την κακή απόδοση του Λιονέλ Μέσι από τη στιγμή που πήρε μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν, λέγοντας πως του είπε ότι «υποφέρει από το κρύο και το χιόνι στο Παρίσι». Και μία μέρα, ένα στατιστικό από το whoscored.com κάνει ακόμη πιο έντονα τα σύννεφα πάνω από τον Αργεντίνο, αφού είναι ο πιο άστοχος όλων στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το πρώτο μισό της σεζόν δεν έχει πάει καθόλου καλά για τον Μέσι, ο οποίος δείχνει να δυσκολεύεται πάρα πολύ μακριά από την ασφάλεια που του παρείχε το περιβάλλον στη Μπαρτσελόνα, στην οποία ήταν σε όλη του τη ζωή. Η κατάκτηση της 7ης Χρυσής Μπάλας, βέβαια, έδωσε στον Αργεντίνο ένα λόγο για να χαμογελάει, αλλά για πρώτη φορά ήταν τόσοι πολλοί, ανά τον κόσμο, όσοι θεώρησαν ότι κακώς του δόθηκε αυτό το βραβείο.

Στο δεύτερο μισό του 2021, άλλωστε, ο Μέσι δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που ήξεραν όλοι και αυτό το επιβεβαιώνει και η στατιστική. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους παίκτες που έχουν τουλάχιστον 25 τελικές προσπάθειες τη φετινή σεζόν, ο Αργεντίνος είναι ο πιο άστοχος όλων στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με ποσοστό επιτυχίας… 2,9%!

Ακούγεται και είναι σοκαριστικό, αλλά είναι και αλήθεια. Το ίδιο ποσοστό επιτυχίας έχει και ο Καρίμ Ονισίβο της Μάιντς, ο οποίος έχει ένα γκολ σε 12 αγώνες στη Bundesliga, ενώ στο… βάθρο είναι και ο Χάρι Κέιν, επίσης έκπληξη, της Τότεναμ με ποσοστό ευστοχίας 3,1%.