Η δύσκολη χειρουργική επέμβαση που έκανε στο χέρι είχε ως αποτέλεσμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς να βρεθεί στην Κρήτη στο πλαίσιο της αποθεραπείας και δεν άφησε την ευκαιρία χαμένη ώστε να κάνει τη διαφορά και εκτός τένις. Και την έκανε με το να επισκεφθεί τη σεισμόπληκτη περιοχή Αρκαλοχωρίου στον Δήμο Μινώα, δίνοντας χαρά και στους μικρούς αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας με τους οποίους έπαιξε τένις αλλά και ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του στην Κρήτη για να επισκεφθεί τους οικίσκους που έχουν στηθεί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, στον Δήμο Μινώα, για όσους έχασαν τα σπίτια τους μετά τον σεισμό.

Ήταν μια επίσκεψη που προκάλεσε χαμόγελα στους σεισμόπληκτους, με τον Τσιτσιπά να πάει στη συνέχεια και στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας. Εκεί, ο Έλληνας τενίστας έπαιξε τένις με τους μικρούς αθλητές του συλλόγου, ενώ έδειξε και τις ικανότητες του στο ποδόσφαιρο, παίζοντας με τα μικρά παιδιά που επίσης χάρηκαν πολύ που τον είδαν από κοντά.