Ό,τι και να πει και ό,τι και να γράψει κανείς για τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι λίγο. Ο Πορτογάλος επιθετικός, είναι μία «μηχανή» παραγωγής γκολ και παρά το γεγονός ότι διάγει το 36ο έτος της ηλικίας του, εξακολουθεί να γεμίζει με μπάλες τα δίχτυα των αντιπάλων.

Η εκπληκτική πορεία του CR7 στα ευρωπαϊκά γήπεδα, άρχισε πριν από 19 χρόνια στην Λισαβόνα, με τα «χρώματα» της Σπόρτινγκ. Ωστόσο, αυτός που «χάραξε» την ζωή και την καριέρα του Ρονάλντο, είναι ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκείνη την εποχή, η «αλεπού των πάγκων», εντόπισε αμέσως το σπουδαίο ταλέντο αυτού του αδύνατου πιτσιρικά. Και το ίδιο άμεσα, αποφάσισε να τον εντάξει στους «κόκκινους διάβολους». Με ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης κα «εντατικά» μαθήματα από τον Σκωτσέζο προπονητή, ο Ρονάλντο εξελίχθηκε σε ένα από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Εάν το Champions League είχε ονοματεπώνυμο, δικαιωματικά θα έπαιρνε αυτό του Πορτογάλου άσου, ο οποίος διαθέτει πληθώρα τίτλων στην συλλογή του.

Αυτό που χαρακτηρίζει την θητεία του Ρονάλντο στα γήπεδα του κόσμου, είναι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το γεγονός ότι πάντα παίζει σε κορυφαίο επίπεδο και πάντα είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της ομάδας του. Όπως συνέβη, στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην Ρεάλ Μαδρίτης, στην Γιουβέντους και φυσικά στην εθνική Πορτογαλίας, με τα «χρώματα» της οποίας και υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος, κατέκτησε το EURO 2016.

Παράλληλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αποτελεί παράδειγμα επαγγελματία ποδοσφαιριστή, αφού τόσο για να φθάσει στο επίπεδο που βρίσκεται, αλλά κυρίως για να διατηρηθεί σ΄ αυτό, εργάζεται πολύ σκληρά επί καθημερινής βάσης, ακόμη και την περίοδο των διακοπών.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Πορτογάλος άσος, σκόραρε δις και οδήγησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην νίκη με 3-2 επί της Άρσεναλ και μάλιστα με ανατροπή. Με αυτά τα δύο γκολ, ο Ρονάλντο έφθασε στα 801 τέρματα στην καριέρα του, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρει μία φορά ανά 1,36 αγώνες και πως πετυχαίνει 42 (!) γκολ σε ετήσια βάση.

Τα γκολ που έχει σημειώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην καριέρα του:

Τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο