Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια ομάδα που έχει κερδίσει την εκτίμηση και το χειροκρότημα όλων για όσα κάνει εντός αγωνιστικού χώρου, οπότε δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει κάποιους «υπάνθρωπους», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, να του χαλάσουν την εικόνα με ρατσιστική συμπεριφορά στις εξέδρες, όπως έγινε με τον Λάζαρο Ρότα στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Κάποιοι οπαδοί του ΠΑΣ άρχισαν να βρίζουν τον πλάγιο μπακ με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, με τον ίδιο να απαντάει χαμογελώντας προς το μέρος τους και χειροκροτώντας. Μία μέρα μετά, σήμερα Κυριακή (28/11), η ομάδα των Ιωαννίνων πήρε θέση για το περιστατικό, μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης.

«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 δεν ανέχτηκε ποτέ ούτε πρόκειται να ανεχτεί ρατσιστικές συμπεριφορές, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε και να αποβάλλουμε από τον οργανισμό μας τους όποιους υπάνθρωπους συμμετείχαν στο περιστατικό απέναντι στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Κ..

Μας το επιβάλλει η ιστορία μας, μας το επιβάλλουν οι οπαδοί μας, μας το επιβάλλει η λογική, μας το επιβάλλει το ποδόσφαιρο που αγαπάμε».