Η Νότια Αμερική θα είναι πάντα πηγή ταλέντων στο ποδόσφαιρο και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση του Χούλιαν Άλβαρες, για τον οποίο 14 ευρωπαϊκές ομάδες έχουν στείλει εκπροσώπους στο Μπουένος Άιρες προκειμένου να μιλήσουν μαζί του και με την οικογένεια του, δείχνοντας ότι θα γίνει μεγάλη μάχη για την απόκτησή του.

Ο 21χρονος επιθετικός με 17 γκολ σε 18 αγώνες οδήγησε τη Ρίβερ Πλέιτ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και τώρα μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει τον πανικό που γίνεται για αυτόν. Ένας πανικός που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το Μπουένος Άιρες έχει… γεμίσει με εκπροσώπους ευρωπαϊκών ομάδων.

Πρώτα οι ιταλικές και μετά… όλη η Ευρώπη

Το όνομα του Άλβαρες είχε ακουστεί για πρώτη φορά πριν λίγους μήνες για τις Μίλαν και Ίντερ, για να προστεθούν στη συνέχεια στις ενδιαφερόμενες και οι Φιορεντίνα και Γιουβέντους. Όποιος πιστεύει, όμως, ότι οι τέσσερις ιταλικές ομάδες είναι πολλές, κάνει λάθος.

Οι εμφανίσεις του 21χρονου Αργεντίνου είναι τέτοιες ώστε να σημάνει συναγερμός σε όλη την Ευρώπη και τελικά 14 ομάδες να δείξουν ενδιαφέρον και συγκεκριμένα οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Φιορεντίνα, Ίντερ, Γιουβέντους, Άγιαξ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Άστον Βίλα, Νόριτς, Τότεναμ, Νιούκαστλ, Λεβερκούζεν.

Όσο για το πώς μπορούν να τον αποκτήσουν; Στο συμβόλαιό του με τη Ρίβερ Πλέιτ υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 20 εκατ. ευρώ, με το ποσό να ανεβαίνει στα 25 εκατ. ευρώ αν κάποια ομάδα επιχειρήσει να τον αποκτήσει στο τελευταίο 10ήμερο της μεταγραφικής περιόδου.