Ο Γιόγκι Φέρελ αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό προκειμένου να λύσει τα προβλήματα που είχε στη θέση του πόιντ γκαρντ τις προηγούμενες σεζόν και παράλληλα με το ταλέντο του να κάνει τη διαφορά. Τώρα, δίχως να έχει «πιάσει» και καθώς δεν υπολογίζεται από τον προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Πρίφτη, ζήτησε να φύγει.

Ο Αμερικανός γκαρντ, μάλιστα, δεν θα βρίσκεται στην αποστολή των «πράσινων» για το αποψινό (25/11) κρίσιμο ματς με τη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ στο «ΟΑΚΑ» στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να διακόψει το αρνητικό σερί των πέντε ηττών που έχει υποστεί.

O Γιόγκι Φέρελ αξίωνε περί το ένα εκατομμύριο δολάρια για να φύγει από τις Η.Π.Α. και να παίξει στην Ευρώπη, αν και η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχαν πολλές προτάσεις για να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA. Προσγειώθηκε στην Ελλάδα λαμβάνοντας σχεδόν 600.000 δολάρια με όνειρα πως θα μπορούσε να ηγηθεί του Παναθηναϊκού και μέχρι που ανέφερε πως στους στόχους του είναι να κατακτήσει τη Euroleague.

Τώρα, βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου έχοντας παίξει μόλις πέντε φορές στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων της Ευρώπης, ενώ δεν είχε δηλωθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού για τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στα πέντε παιχνίδια που αγωνίστηκε, ο Αμερικανός «άσος» έγραψε μέσους όρους 1,6 πόντων κι 1,8 ασίστ σε σχεδόν οκτώ λεπτά ανά ματς. Φυσικά, δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Πρίφτη και ποτέ δεν έγινε μέλος του ροτέισον της ομάδας. Από τη μια ήταν το γεγονός πως αποκτήθηκε ενώ η ομάδα είχε αρχίσει τις υποχρεώσεις της κι από την άλλη ότι δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις συνθήκες του ευρωπαϊκού μπάσκετ γρήγορα. Φαίνεται πως το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου στο πρόσφατο ματς του Παναθηναϊκού με την Μπάγερν Μονάχου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.