Στη διάρκεια της καριέρας του έβαλε αμέτρητα καλάθια αλλά συνεχίζει να το κάνει και τώρα, πολλά χρόνια μετά την απόφασή του να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ο Νίκος Γκάλης έχει δείξει αρκετές φορές τη διάθεσή του να βοηθήσει όποτε χρειάζεται και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η γυναίκα που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι συγκλονίζοντας την Ελλάδα, αν μη τι άλλο τη χρειάζεται. Και αφού τη χρειάζεται, την έχει.

Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών αποφάσισε να συνεισφέρει σε μια δημοπρασία που θα γίνει για την ενίσχυση της άτυχης Ιωάννας -η οποία θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις- και το κάνει μέσω μιας μπάλας μπάσκετ που φέρει την υπογραφή του.

Αυτό γνωστοποίησε το Charity Idols, το οποίο ανέφερε τα εξής σε σχετική ανάρτηση στο Instagram: «Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών και Hall of Famer Νίκος Γκάλης, στέκεται δίπλα στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης της Ιωάννας Παλιοσπύρου για τις επεμβάσεις που απαιτούνται και προσφέρει μια υπογεγραμμένη μπαλα. Τωρα σε δημοπρασία στο www.charityidols.com. Solidarity 4 Ever».