Από τις 16 Νοεμβρίου, ημέρα που έγινε γνωστό ότι η Καβάλα θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Super League 2 με μπασκετμπολίστες και αθλητές του kick-boxing γιατί αλλιώς δεν συμπληρώνει 18άδα, είχε φανεί ότι θα υπάρξουν τρελά σκηνικά. Και η επιβεβαίωση δεν άργησε να έρθει, αφού στον αγώνα με την Ξάνθη η Καβάλα άρχισε με 10 παίκτες επειδή ο 11ος έδινε μάθημα εξ αποστάσεως από τα αποδυτήρια του γηπέδου.

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα θα μπορούσαν, πολύ απλά, να οδηγήσουν τη διοίκηση στην απόφαση να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Δεν το έκαναν όμως και τώρα προκύπτουν περιστατικά όπως αυτό του αγώνα με την Ξάνθη. Παιχνίδι στο οποίο η Καβάλα άρχισε με παίκτη λιγότερο, για να μπει τελικά ο 11ος στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης.

Λεπτομέρεια: Το σκορ ήταν ήδη 3-0 υπέρ του αντιπάλου, αφού θα είναι και παράλογο να έχει καλύτερα αποτελέσματα η Καβάλα έτσι όπως συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Πριν λίγες μέρες, άλλωστε, στον αγώνα με τον Πιερικό, είχε δεχθεί 5 γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Κάπως έτσι θα εξελιχθεί, επομένως, η σεζόν για τους Καβαλιώτες, οι οποίοι προφανώς θα πρέπει να βρουν λύση για να λειτουργήσει ξανά με τα αυτονόητα η ομάδα. Με ποδοσφαιριστές, δηλαδή, για παίκτες και όχι αθλητές άλλων σπορ.