Οι Μιλγουόκι Μπακς πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους. Επικράτησαν με 96-89 των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ εντός έδρας στο «Fiserv Forum» και πλέον έχουν ρεκόρ 8-8 στη regular season του NBA. Δεν ήταν ένα ιδιαίτερα θεαματικό παιχνίδι και τη διαφορά έκαναν οι πολλές λύσεις στην επίθεση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε 36 λεπτά συμμετοχής είχε 21 πόντους – τους περισσότερους για την ομάδα του – ενώ έκανε και πολλά άλλα πράγματα, ως συνήθως: μάζεψε 19 ριμπάουντ και μοίρασε επτά ασίστ, τέσσερα μπλοκ και δύο κλεψίματα.

Τα «ελάφια» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και αποφασισμένα να μην δώσουν δικαίωμα σε μια αδύναμη ομάδα να πάρει… αέρα και να διεκδικήσει το ματς. Με σερί 12-0 άνοιξαν τη διαφορά που στη διάρκεια της πρώτης περιόδου έφτασε ως και τους 14. Έκλεισε με επί μέρους σκορ 34-24.

Από εκεί και έπειτα το ματς ισορρόπησε, αλλά ήταν η επιθετική πολυφωνία της ομάδας του Μάικ Μπουντενχόλζερ που έκανε τη διαφορά και κράτησε σε απόσταση τους Θάντερ. Οι Μπακς πήγαν στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 58-47 και απέδειξαν την ανωτερότητά τους και στο 3ο 12λεπτο. Μπήκαν στην 4η περίοδο με προβάδισμα 12 πόντων.

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ αντέδρασαν αρχικά και μείωσαν την… απόσταση, αλλά η αντεπίθεσή τους δεν κράτησε πολύ καθώς ναι μεν μείωσαν σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά, αλλά το χάσμα στην ποιότητα φάνηκε κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «σφράγισε» τη νίκη.

Μαζί με τον «Greek Freak» συνολικά έξι παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Κρις Μίντλετον έβαλε 16, ο Μπόμπι Πόρτις 17, ο Τζρου Χόλιντεϊ δέκα, ο Γκρέισον Άλεν 11 κι ο Τζορτζ Χιλ 12. Ακόμη ένα δείγμα πως με τον καιρό οι πρωταθλητές του NBA βρίσκουν τον καλό τους εαυτό καθώς όσοι απουσίαζαν το προηγούμενο διάστημα αποκτούν αγωνιστικό ρυθμό. Να σημειώσουμε πως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε.

Το επόμενο παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς είναι τα ξημερώματα της Κυριακής (21/11, 03:00) κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ εντός έδρας. Το ζευγάρι θα αναμετρηθεί ξανά και τα ξημερώματα της Τρίτης (23/11).