Όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια έτσι και την φετινή χρονιά, η Premier League αλλάζει μπάλα την χειμερινή περίοδο.

Η αγγλική λίγκα προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της μπάλας, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Η νέα Hi-Vis Premier League Nike Flight Match Ball έφτασε και είναι έτοιμη να φωτίσει τα γήπεδα σε όλη τη χώρα καθώς πλησιάζει γρήγορα ο χειμώνας.

Κατάλληλη για υπερήρωες

Η μπάλα έχει ζωηρή σχεδίαση που διαθέτει μοτίβα κόμικ, εμπνευσμένα και γιορτάζοντας τους παίκτες της πραγματικής ζωής που είναι υπερήρωες εντός και εκτός γηπέδου.

Η μπάλα είναι προσεκτικά σχεδιασμένη για να βοηθάει τους παίκτες της Premier League να… διαβάζουν τον ρυθμό και το γύρισμα της μπάλας πιο ενστικτωδώς, με έτερα τα τέσσερα πάνελ ξεχωριστά, αλλά συνδεδεμένα.

Εμπνευσμένη από τη «Χρυσή Εποχή» των κόμικς

Όπως και με τη μπάλα Nike Flight για τις πρώτες 10 αγωνιστικές της σεζόν, η οργανική βάση που περιτυλίγει την μπάλα συνδέει τους 12 λοβούς σήματος που προσφέρουν βέλτιστο τρεμόπαιγμα και βελτιστοποίηση χρώματος.

Αλλά στη βάση δίνεται ένα τολμηρό κίτρινο, μπλε, λέιζερ βυσσινί και λευκό χρώμα που είναι εμπνευσμένο από τις φωτεινές εικόνες της «Χρυσής Εποχής» των κόμικς, μεταξύ 1938 και 1956.

Υπάρχει επίσης σ’ αυτή περισσότερο από ένας υπαινιγμός στην δουλειά του Αμερικανού καλλιτέχνη της Ποπ Αρτ Ρόι Λίχτενσταϊν. Γνωστός για το στυλ ζωγραφικής του, που μοιάζει πολύ με σχεδιασμό κόμικς, τα διάσημα έργα του κρέμονται στους τοίχους του Tate Modern του Λονδίνου. Το Tate Modern είναι ίδρυμα που στεγάζει, σε ένα δίκτυο τεσσάρων γκαλερί τέχνης, την εθνική συλλογή βρετανικής τέχνης του Ηνωμένου Βασιλείου και τη διεθνή σύγχρονη τέχνη.

Η καινούργια μπάλα εξακολουθεί να διαθέτει την ίδια πρωτοποριακή τεχνολογία Aerowsculpt που παρέχει 30 τοις εκατό πιο αληθινή… πτήση σε σύγκριση με τις προκατόχους της.

Οι οπαδοί θα δουν πρώτα τη νέα Hi-Vis Premier League Nike Flight Match Ball σε δράση στη συνάντηση της Παρασκευής το βράδυ μεταξύ της Σαουθάμπτον και της Άστον Βίλα.

Η μπάλα θα πωλείται επίσης στο Nike Football από αυτή την ημερομηνία.