Η Μπάγερν Μονάχου βγήκε νοκ άουτ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας. Έχασε με 5-0 από την Γκλάντμπαχ στο «BORUSSIA-PARK» σε ματς που έχει ήδη περάσει ως η πιο βαριά ήττα της ιστορίας της στο θεσμό. Ήταν, επίσης, το πρώτο παιχνίδι έπειτα από 84 συνεχόμενα όπου δεν κατάφερε να σκοράρει.

Γι’ αυτό και με την λήξη, παράγοντες, παίκτες και προπονητές έσπευσαν ν’ αναλύσουν τους λόγους που οδήγησαν στην τόσο βαριά ήττα από τα γκολ των Κονέ (2′), Μπενσεμπαϊνί (15′, 21′ πέν.) και Εμπολό (51′, 57′). Ο αθλητικός διευθυντής των Βαυαρών, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, στάθηκε στο… θόρυβο γύρω από την ομάδα το τελευταίο διάστημα, αφενός με την επιλογή του μέσου Γιόσουα Κίμιχ να μην εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και αφετέρου με την πιθανή φυλάκιση του αμυντικού Λούκας Ερναντέζ.

«Είναι δύσκολο να πει κανείς αν η ομάδα επηρεάστηκε απ’ αυτό. Υπήρξαν πολλές ιστορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για εμάς την περασμένη εβδομάδα, αλλά νομίζω πως διαχειριστήκαμε τα πάντα πολύ καλά. Έπειτα, δεν πιστεύω πως επειδή κάποιος δεν έκανε το εμβόλιο, εμείς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε ούτε μια μονομαχία στον αγωνιστικό χώρο ή να σταματήσουμε τους αντιπάλους μας. Γενικά, αυτό που συνέβη απόψε (σ.σ. το βράδυ της Τετάρτης 27/10) είναι ανεξήγητο γιατί το τελευταίο διάστημα παίζαμε πάρα πολύ καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο παράγοντας. Η Μπάγερν δεν είχε επίσης και τον προπονητή της Γιούλιαν Νάγκελζμαν ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα. «Ναι… ούτε αυτό έφταιξε. Χάναμε με 3-0 στο 21′, οπότε τί να φταίει ο Ντίνο Τόπμελερ (σ.σ. ο βοηθός που εκτελεί χρέη προπονητή)».

Φυσικά, μια τόσο μεγάλη νίκη προκάλεσε και ποικίλα σχόλια από πολλούς, ενώ ούτε η Γκλάντμπαχ το άφησε να περάσει έτσι και άρχισε τα αστεία μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media, ενώ το ίδιο έκανε και ο επίσημος λογαριασμός του Κυπέλλου Γερμανίας στο Twitter: