Η Μαρία Σάκκαρη είναι η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που μπαίνει στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, ακολουθώντας τα βήματα του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ότι θα ερχόταν η στιγμή που η Ελλάδα θα είχε δύο τενίστες, έναν άντρα και μία γυναίκα, στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης δεν το περίμενε κανείς. Κι όμως, αυτό που μέχρι και πριν λίγα χρόνια έμοιαζε με… σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι πραγματικότητα σήμερα.

Η Σάκκαρη πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Ostrava Open αποκλείοντας με 2-0 σετ την Ίγκα Σβιόντεκ και λίγες ώρες μετά ήρθαν κι άλλα ευχάριστα νέα.

Η νίκη της Ανέτ Κονταβέιτ επί της Πέτρα Κβίτοβα στον άλλο ημιτελικό του τουρνουά σημαίνει ότι η Ελληνίδα τενίστρια ανέβηκε στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης και αν νικήσει στον τελικό της Κυριακής και κατακτήσει το τρόπαιο θα ανέβει αμέσως στο Νο9 του κόσμου.

Μόνο η Ελλάδα και η Ισπανία

Με δεδομένο ότι είναι στο top-10 και συγκεκριμένα στο Νο3 και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Ελλάδα είναι μόλις η 2η χώρα, μετά την Ισπανία, που εκπροσωπείται στην πρώτη 10άδα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Εμείς έχουμε Τσιτσιπά και Σάκκαρη, οι Ισπανοί έχουν τους Ράφα Ναδάλ και Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα.