Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που πέθανε χθες, Πέμπτη, σε ηλικία 78 ετών, μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο coach μίλησε για το καλοκαίρι του 2012 όταν διαδέχθηκε τον Ίβκοβιτς στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» αλλά και τη σχέση που είχε με τον θρυλικό Ντούντα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας στο gazzetta.gr, ανέφερε ότι «το να αντικαταστήσεις τον θρυλικό Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό ήταν ένα άλμα πάνω από έναν τεράστιο τοίχο. Ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα είχε κατακτήσει λίγους μήνες πριν την Euroleague και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Μάλλον νιώθω πως πρέπει να είχα φοβερή άγνοια κινδύνου, άγνοια φόβου. Ευτυχώς εξελίχθηκε η χρονιά με τέτοιον τρόπο, πήραμε πάλι την Euroleague αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο για μένα».

Στη συνέχεια ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τη σχέση του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό δεν μου είχε πει εμένα προσωπικά κάτι. Ξέρω όμως πως 2-3 χρόνια πριν κι όταν εγώ ήμουν με το Μαρούσι στην Euroleague κι αυτός δεν ήταν σε ομάδα, είχε παρακολουθήσει ένα ματς στο Βελιγράδι και μου είχε πει πόσο ωραίο μπάσκετ παίζαμε κι ότι είχα κάνει εκπληκτική δουλειά».

Τέλος, μίλησε για την επιρροή που είχε πάνω του ο Ντούντα: «Φυσικά και πολλά πράγματα παίρνεις στην προπονητική σου φιλοσοφία από έναν άνθρωπο σαν κι αυτόν. Βέβαια αυτό έχει σχέση ξεκάθαρα με την προσωπικότητα που έχει ο καθένας και πραγματικά η προσωπικότητα του Ίβκοβιτς ήταν μοναδική, ανεπανάληπτη και δε αντιγράφεται από κανέναν».