Η ατζέντα της συζήτησης μεταξύ του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Θόδωρο Καρυπίδη επιβεβαίωσε την αλλαγή πλεύσης της ΠΑΕ Άρης και τον προσανατολισμό ανέγερσης νέου γηπέδου στην περιοχή του αεροδρομίου.

Για διάστημα τουλάχιστον δύο χρόνων, ο Άρης έδειξε να αμφιταλαντεύεται σχετικά με την πιο ρεαλιστική, συμφέρουσα οικονομικά αλλά και επωφελής λύση σχετικά με το γηπεδικό. Για να έρθει η σημερινή (6/9) επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ Άρης – επί των θεμάτων που απασχόλησαν τους κ. κ. Γιώργου Γεραπετρίτη, Θόδωρου Καρυπίδη στη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου – η οποία έδειξε ότι η απόφαση έχει παρθεί και προβλέπει την ανέγερση νέου γηπέδου στην περιοχή του αεροδρομίου μέσα από το πρόγραμμα ανταλλαγής οικοπέδων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης, για πρώτη φορά φάνηκε πολύ ξεκάθαρα η κατεύθυνσή της, δείχνοντας ότι έχει εγκαταλείψει το project της ριζικής ανακαίνισης του «Κλ. Βικελίδης» παρότι είχε προχωρήσει σε σχετική προεργασία. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο είχε κοινοποιήσει ο Θόδωρος Καρυπίδης μέσω των λογαριασμών του στα social media και το οποίο αποτέλεσε προϊόν επεξεργασίας μεταξύ όλων των φορέων του συλλόγου.
Χαριλάου

Ο Άρης είχε προχωρήσει σε οικονομοτεχνική μελέτη όπου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κόστος του ριζικού lifting του θρυλικού γηπέδου του Άρη θα ξεπερνούσε τα 50.000.000 ευρώ ευρώ καθώς προέβλεπε την ανέγερση κτιρίων στα δύο πέταλα του γηπέδου και ουσιαστικά την ανακατασκευή της Θύρας 2.

Παράλληλα με το σχέδιο ριζικής ανακαίνισης του «Κλ. Βικελίδης», τέθηκε κι αυτό της ανέγερσης νέου γηπέδου μέσω του προγράμματος ανταλλαγής οικοπέδων. Αυτό επιβεβαίωσε η ΠΑΕ Άρης στη σημερινή ανακοίνωσή της τονίζοντας ότι… «δεύτερο θέμα συζήτησης ήταν η κατασκευή νέου ιδιόκτητου γηπέδου για τον ΑΡΗ σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 170 στρεμμάτων στην περιοχή του αεροδρομίου, ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ (θα γίνει ανταλλαγή με το γήπεδο Χαριλάου). Το μεγαλόπνοο έργο προβλέπει, πέρα από την κατασκευή νέου γηπέδου, την δημιουργία ξενοδοχείου και εμπορικών χώρων».

Πριν από μερικούς μήνες, για την ακρίβεια τον περασμένο Απρίλιο, ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε προχωρήσει σε μια ακόμη ανάρτηση… γηπεδικού περιεχομένου στον λογαριασμό του στο Instagram στην οποία φωτογράφησε σχέδιο ανάπλασης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Άρη στην περιοχή του Νέου Ρυσίου. Προφανώς δεν πρόκειται για το project του γηπέδου καθώς πρόκειται για άλλο σχέδιο το οποίο έχει σκοπό την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του συλλόγου στο «Δασυγένειο» με τη δημιουργία επιπλέον γηπέδων ποδοσφαίρου. Μεταξύ των δύο σχεδίων δεν υπάρχει η παραμικρή σύνδεση. Σε κάθε περίπτωση, μετά την επίσημη θέση της ΠΑΕ Άρης και την κοινοποίηση του project ανέγερσης νέου γηπέδου, προφανώς στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην κοινοποίηση των ενεργειών στις οποίες έχει προχωρήσει και οι οποίες έχουν γραφειοκρατικό χαρακτήρα.

Πηγή: gazzetta.gr