Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί με την Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια από τη Λευκορωσία, αφού έπεσε θύμα παραλίγο απαγωγής στο Τόκιο.

Όπως ανέφερε το Reuters, η σπρίντερ από τη Λευκορωσία άσκησε κριτική στους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας της πατρίδας της και αυτό δεν άρεσε σε κάποιους συνοδούς της αποστολής, οι οποίοι την οδήγησαν -παρά τη θέλησή της- στο αεροδρόμιο του Τόκιο, προκειμένου να πετάξει από εκεί για Μινσκ.

Η Τσιμανούσκαγια, πάντως, αρνήθηκε να μπει στο αεροπλάνο και ζήτησε βοήθεια από την ιαπωνική αστυνομία, ενώ σε μήνυμά της μέσω βίντεο ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιστρέψω στη Λευκορωσία» και κατήγγειλε ότι το τεχνικό επιτελείο μπήκε στο δωμάτιό της και της είπε να μαζέψει τα πράγματά της.

«Ολα αυτά γίνονται επειδή μίλησα στο Instagtram για τη συμπεριφορά των προπονητών μας. Κάποια κορίτσια που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο 4 x 400 δεν πέταξαν για το Τόκιο, επειδή δεν είχαν αρκετά ντόπινγκ τεστ. Ο προπονητής με έβαλε στη σκυταλοδρομία, δίχως να το γνωρίζω. Μου είπε ότι ήταν απόφαση των ανωτέρων του», τόνισε σχετικά.