Στη Γιουβέντους αρκεί μια ισοπαλία στην εντός έδρας αναμέτρηση της Τρίτης (9/12) με την Ατλέτικο Μαδρίτης για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας τον Ολυμπιακό, ακόμη και αν νικήσει τη Μάλμε. Ωστόσο, ο τεχνικός της, Μάσιμο Αλέγκρι, ανέφερε ότι οι «μπιανκονέρι» πρέπει αν τα δώσουν όλα για να νικήσουν με δύο τέρματα διαφορά.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας είχαν νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς και μια επικράτηση των Ιταλών με πάνω από ένα γκολ θα τους δώσει την πρώτη θέση, ισοβαθμώντας με την αυριανή τους αντίπαλο.

«Η πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση είναι ο πρώτος στόχος μας. Το να βγούμε πρώτοι θα μας δώσει τη δυνατότητα με μια από τις ομάδες θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους. Οπότε πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε με δύο γκολ διαφορά. Το λέω αυτό, αλλά δεν είναι εύκολο, διότι η Ατλέτικο δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια να τις κάνεις ευκαιρίες. Είμαστε ισχυροί και μπορούμε να κάνουμε το καθήκον μας και το έχουμε δείξει στις υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη. Δεν αξίζαμε την ήττα στη Μαδρίτη και στην Αθήνα, αλλά πάντα έχουμε επανέλθει από δύσκολες καταστάσεις», σχολίασε ο 47χρονος προπονητής και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ατλέτικο.

«Θα παίξουμε με μια ομάδα, που έχει πάρει τα δέκα από τα έντεκα τελευταία της παιχνίδια και κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ πήρε το πρωτάθλημα (πέρυσι) και έφθασε κοντά στην κατάκτηση του Champions League. Ο Σιμεόνε κάνει εξαιρετική δουλειά. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και αν φθάσεις μέχρι τέλους στην Ευρώπη. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι από πλευράς έντασης και ποιότητας. Κάναμε ένα λάθος στη Μαδρίτη και τιμωρηθήκαμε. Όμως η αυριανή αναμέτρηση θα είναι διαφορετική. Θα μας ενισχύσει και ο κόσμος μας».

Λίγο πριν το τέλος των δηλώσεων του ερωτήθηκε για το ποιος εκ των Γιορέντε-Μοράτα θα χρησιμοποιηθεί. «Ο Γιορέντε έχει βάλει σημαντικά γκολ στην Ευρώπη και ο Μοράτα έκανε καλή εμφάνιση στην Αθήνα. Είναι η πρώτη σεζόν που νιώθει σημαντικός, διότι στη Μαδρίτη αντιμετωπιζόταν ως… νεαρός. Αμφότεροι θα πάρουν χρόνο, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα το ποιος θα ξεκινήσει», ανέφερε.

Πηγή: Sport-fm.gr