Οι Ιάπωνες φημίζονται για τη τεχνολογική τους ανάπτυξη οπότε κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στο παιχνίδι της Γαλλίας με την Team USA οι διοργανωτές τοποθέτησαν ένα ρομπότ στο γήπεδο το οποίο με μεγάλη άνεση και εντυπωσιακό τρόπο άρχισε να εκτελεί τρίποντα και βολές μην χάνοντας σχεδόν καμία προσπάθεια.

Στα υπόλοιπα παράξενα της διοργάνωσης, μέχρι στιγμής, στους διοργανωτές του τριάθλου χρεώνεται και μια εκκίνηση για κλάματα, όταν ένα σκάφος της τηλεοπτικής παραγωγής μπλόκαρε τους μισούς αθλητές. Όπως είναι λογικό, η εκκίνηση θεωρήθηκε άκυρη, όσοι βούτηξαν επέστρεψαν και έγινε επανάληψη, αυτή τη φορά χωρίς εμπόδια.

Την ίδια ώρα, περί τα 150 κυμαίνονται τα κρούσματα σε διαπιστευμένα ολυμπιακά μέλη, μέχρι στιγμής, με αγώνες να ακυρώνονται και αθλητές να αποκλείονται από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μιας διοργάνωσης που απ’ ότι φαίνεται κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύει. Ένας από αυτούς είναι και ο Σουδανός Μοχάμεντ Αμπταλρασούλ, ο δεύτερος αθλητής του Τζούντο που αρνήθηκε να αγωνιστεί απέναντι σε Ισραηλινό τζουντόκα, ως ένδειξη στήριξης στην Παλαιστίνη.