Η Ελλάδα ηττήθηκε με 1-0 από τα Νησιά Φερόε στο Γ. Καραϊσκάκης και η ΕΠΟ αναγκάστηκε να απολύσει τον πλέον αποτυχημένο προπονητή στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος, τον Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ο ιταλός προπονητής, όμως, είναι συνηθισμένος από απολύσεις, αφού έχει εισπράξει συνολικά 12 εκατ. ευρώ από αποζημιώσεις απολύσεων από το 2004, όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα Daily Mail.

Ο πρώτος που του έδωσε τσεκ απόλυσης -και μάλιστα, ύψους 1.200.000 ευρώ- ήταν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Η δεύτερη θέση που πήρε η ομάδα του το 2004, δεν άρεσε στο Ρώσο που ήθελε να δει τα πολλά δισ. ευρώ που είχε ξοδέψει να στείλουν τους μπλε στην κορυφή, μιας και μόλις την προηγούμενη χρονιά τους είχε αγοράσει και είχε κάνει την… επανάσταση στις μεταγραφικές περιόδους που ακολούθησαν.

Το διαζύγιο των δύο πλευρών έγινε πιο εύκολο όταν ο Ράφα Μπενίτεθ άφησε το ίδιο καλοκαίρι τη Βαλένθια για τη Λίβερπουλ.

Ο Ιταλός, που είχε άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο, πήρε ξεκάθαρα πιο μικρό ποσό από τα 2.500.000 ευρώ το χρόνο που θα εισέπραττε για τα τρία υπολειπόμενα χρόνια του συμβολαίου του.

Ο αποκλεισμός των Νυχτερίδων από τη Στεάουα Βουκουρεστίου στο Κύπελλο UEFA της επόμενης χρονιάς ανάγκασε τους ιθύνοντες της Βαλένθια να τον απομακρύνουν με αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά, ο Ιταλός έμεινε άνεργος για τα δύο επόμενα χρόνια, ζώντας πλουσιοπάροχα.

Η Πάρμα φρόντισε να τον βγάλει από την ανεργία και ο Ρανιέρι ευχαρίστησε όσους τον εμπιστεύτηκαν κρατώντας την ομάδα στη Serie A ως… δια μαγείας. Πέντε μήνες αργότερα, όμως, αποχώρησε για τη Γιουβέντους, χωρίς αποζημίωση αυτή τη φορά.

Την πρώτη του χρονιά στο Τορίνο, η Μεγάλη Κυρία τερμάτισε τρίτη. Την επόμενη, όμως, αποφασίστηκε -σε έκτακτο συμβούλιο – ότι πρέπει να απομακρυνθεί από τον πάγκο της ομάδας, με 1.300.000 ευρώ στην τσέπη!

Επόμενος σταθμός του ήταν η Ρόμα, από την οποία κούνησε μαντίλι το Φλεβάρη του 2011. Μετά ήρθε η Ίντερ, στην οποία, τον… άντεξαν μόλις έξι μήνες και εκείνος αποχώρησε μετά τη λήξη της σεζόν.

Κατόπιν, ήρθε στα χέρια του η πρόσκληση της Μονακό. Εκείνος δεν είπε «όχι». Οι Μονεγάσκοι επέστρεψαν στην πρώτη κατηγορία και ο Ριμπολόβλεφ ήθελε να προσπεράσει την Παρί Σεν Ζερμέν και να κατακτήσει το Championnat.

Ο Ρανιέρι δεν τα κατάφερε. Η Μονακό τερμάτισε δεύτερη και εκείνος εισέπραξε 5.000.000 τον περασμένο Μάιο, πριν αναλάβει την εθνική Ελλάδος, με την οποία έσπασε όλα τα αρνητικά ρεκόρ.

Πηγή: news.gr