Με τον Στέρλινγκ να σκοράρει ξανά και τον Κέιν για πρώτη φορά στο Euro 2020, η Αγγλία νίκησε τη Γερμανία και είναι στους προημιτελικούς.

Το παιχνίδι άρχισε με του φιλοξενούμενους να έχουν τη μπάλα και να δίνουν τον ρυθμό, αλλά μετά τα πρώτα 12-13 λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και ισορρόπησαν την κατάσταση, πριν πάρουν αυτοί τον έλεγχο. Και στο 16′ ήρθε και η πρώτη καλή φάση, με τον Στέρλινγκ να σουτάρει και τον Νόιερ να αποκρούει εντυπωσιακά. Αυτή η ευκαιρία έδωσε θάρρος στους Άγγλους, οι οποίοι μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό γήπεδο.

Παρ’ όλα αυτά, οι Γερμανοί ήταν αυτοί που έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ με το τετ α τετ του Βέρνερ στο 33′, αλλά ο Πίκφορντ απέκρουσε. Και αφού δεν έγινε εκεί το 0-1, στο 45′ ο Κέιν ήταν έτοιμος για το 1-0, επιχειρώντας να αποφύγει και τον Νόιερ, αλλά ο Χούμελς με εκπληκτικό τάκλιν απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Το πρώτο ημίχρονο έφυγε χωρίς γκολ επομένως και το δεύτερο θα μπορούσε να ξεκινήσει με ένα τέτοιο. Και θα ήταν για τη Γερμανία, στο 48′, με το τρομερό σουτ του Χάβερτς αλλά ο Πίκφορντ αντέδρασε και πάλι σωστά. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και στο β’ μέρος αλλά δεν είχε φάσεις, με τους Γιοακίμ Λεβ και Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να αρχίζουν τις αλλαγές με διαφορά ενός λεπτού (68′ – 69′). Και λίγο αργότερα, τελικά, ήρθε και το γκολ…

Στο 75′ οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά, ο Σο έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Στέρλινγκ με πλασέ από κοντά έκανε το 1-0, βάζοντας σε θέση οδηγού την Αγγλία. Και παρέμεινε εκεί ως το τέλος, αφού στο 81′ ο Μίλερ σε εκπληκτικό τετ α τετ πλάσαρε άουτ, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει και να κρατήσει ζωντανή τη Γερμανία… Και η τιμωρία δεν άργησε να έρθει.

Στο 86′ η Αγγλία βγήκε στην κόντρα, ο Γκρίλις γύρισε και ο Κέιν με κεφαλιά έγραψε το 2-0 εν μέσω αποθέωσης.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις (88′ Χέντερσον), Φίλιπς, Σο, Σακά (69′ Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ.

Γερμανία: Νόιερ, Ρίντιγκερ, Χούμελς, Γκίντερ (88′ Τσαν), Κίμιχ, Κρόος, Γκορέτσκα, Γκόσενς (88′ Σανέ), Μίλερ (92′ Μουσιάλα), Χάβερτς, Βέρνερ (68′ Γκνάμπρι).