Η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τα εδάφη της Κριμαίας πέρασε σε… ποδοσφαιρικό γήπεδο και μάλιστα στα πλαίσια του Euro 2020, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος, λόγω των συνθηκών που διαμόρφωσε ο κορονοϊός. Έτσι, έρχεται μαζί και ένα «καυτό» ζήτημα που θα κληθεί να διαχειριστεί η UEFA, με μια φανέλα να είναι αυτή που φέρνει εκ νέου έριδες.

Οι Ουκρανοί έβαλαν στην εμφάνισή τους ενόψει της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης, στη μέσα μεριά του λαιμού βρίσκεται το σλόγκαν «δόξα στους ήρωες», αλλά και στην πλάτη -πάνω από το νούμερο- το «δόξα στην Ουκρανία», τα οποία χρησιμοποιούν οι εθνικιστές της χώρας. Παράλληλα, θα απεικονίζεται ο χάρτης της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών του Ντονμπάς και της Κριμαίας.

Το υδατογράφημα με τον εν λόγω χάρτη καταλαμβάνει τον χώρο πίσω ακριβώς από το εθνόσημο στο μέρος της καρδιάς.

Національна збірна Україна виступатиме на Євро-2020 в новій — особливій формі. Головним її атрибутом стане оберіг і…

Posted by Andrii Pavelko on Sunday, June 6, 2021

«Πρόκειται για πολιτική πρόκληση», ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος, με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, πάντως, να θεωρεί πως δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό. «Η εμφάνιση της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας (και όλων των άλλων ομάδων) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει εγκριθεί από την UEFA σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες σχετικά με τον εξοπλισμό», αναφέρεται σχετικά.

H UEFA είχε μεριμνήσει Ρωσία και Ουκρανία να μην διασταυρωθούν στο Euro 2020 πριν από τα νοκ άουτ, αποκλείοντας την εκδοχή της συνύπαρξή τους στον ίδιο όμιλο, παρόλο που βρίσκονταν σε διαφορετικά γκρουπ δυναμικότητας. Μάλιστα, από την κλήρωση προέκυψε πως μια κόντρα μεταξύ των δύο χωρών δεν θα μπορεί να έρθει πριν τα προημιτελικά, ό,τι κι αν συμβεί στην πρώτη φάση.

Αυτό σημαίνει ότι είναι λίγες οι πιθανότητες και οι δύο χώρες να περάσουν στους «8», κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα έρθουν αντιμέτωπες. Ωστόσο, φαίνεται πως με τις εμφανίσεις της εθνικής Ουκρανίας, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να αποφύγει τον… πόλεμο.

Δείτε τις φανέλες των Ουκρανών: