Σε μια απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις προχώρησε η ιταλική Λίγκα, ανακοινώνοντας ότι στο Coppa Italia θα συμμετέχουν μόνο ομάδες από Serie A και Serie B.

Όταν είχε βγει η ανακοίνωση για τη European Super League, η UEFA και οι Λίγκες σε Ιταλία, Αγγλία και Ισπανία ξεσηκώθηκαν. Ο λόγος ήταν ότι η νέα κλειστή Λίγκα θα αφαιρούσε το όνειρο από τις μικρότερες ομάδες, όπως έλεγαν. Λίγες εβδομάδες μετά, τελικά, η ιταλική Λίγκα κάνει ακριβώς αυτό με το Coppa Italia.

Όπως ανακοινώθηκε, από τη νέα σεζόν θα συμμετέχουν στη διοργάνωση μόνο οι 20 ομάδες της Serie A και οι 20 της Serie B. Καμία άλλη από μικρότερες κατηγορίες. Απόφαση που πάρθηκε για να γίνουν πιο ελκυστικά τα παιχνίδια για τους τηλεθεατές. Αυτό που έλεγαν και τα 12 κλαμπ της European Super League δηλαδή και οι Λίγκες αντιδρούσαν.

Τώρα, όμως, οι Ιταλοί αποφάσισαν να μετατρέψουν σε κλειστή διοργάνωση το Coppa Italia, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από τις μικρότερες κατηγορίες, όπως δείχνει και η δήλωση του Φραντσέσκο Τζιρέλι, προέδρου της Lega Pro.

«Η απόφαση της Serie A να αποκλείσει τις ομάδες της Lega Pro (Serie C) από το Coppa Italia όχι μόνο παραβιάζει τα κοινά δικαιώματα, αλλά αποτελεί έκφραση μιας ελιτιστικής αντίληψης του ποδοσφαίρου, ανίκανη να δώσει όραμα για ολόκληρο το σύστημα», ήταν τα λόγια του.