Περίπου ένα 24ωρο μετά την επίσημη «γέννηση» της European Super League, ο πρώτος πρόεδρός της, Φλορεντίνο Πέρεθ, μίλησε δημόσια στον τηλεοπτικό σταθμό «Chiringuito» και την εκπομπή «Jugones», χαρακτηρίζοντας την ESL ως μια προσπάθεια των 12 συλλόγων να σώσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στις ανάγκες για υψηλότερα έσοδα λόγω της χασούρας από την πανδημία, η οποία απλά επιτάχυνε τις διαδικασίες σύστασης της Super League, ενώ παρά την εγγυημένη συμμετοχή 15 από τις 20 ομάδες που ορίζει το φορμάτ της διοργάνωσης, δήλωσε ότι η Λίγκα δεν είναι κλειστή και πως όλες οι ομάδες έχουν δυνατότητα πρόσβασης!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Όταν δεν έχεις κανένα εισόδημα πέρα από τα τηλεοπτικά, η λύση είναι να δημιουργήσεις περισσότερους ανταγωνιστικούς αγώνες στη σεζόν που θα προσελκύουν περισσότερο τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη, με όλους τους μεγάλους συλλόγους. Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι αντί για το Champions League, θα φτιάξουμε μία Super League ώστε να καλύψουμε τα χαμένα εισοδήματα»

«Οι μεγάλοι σύλλογοι στην Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία πρέπει να δώσουν τη λύση σε μια άσχημη κατάσταση που βιώνει το ποδόσφαιρο. Έχουμε χάσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι πολύ άσχημο. Πέρυσι είχαμε μπάτζετ 800 εκατομμυρίων και έσοδα 700 εκατ. και φέτος με 900 εκατ. προϋπολογισμό θα δούμε αν θα βγάλουμε πάνω από 600. Σε δύο σεζόν 400 εκατ. λιγότερα, μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης. Βιώνουμε μια πολύ άσχημη κατάσταση.

«Κάθε φορά που συμβαίνει μια αλλαγή, υπάρχουν πάντα άνθρωποι που εναντιώνονται, συνέβη και με το Μπερναμπέου και όλη η ιστορία του ποδοσφαίρου άλλαξε. Τι είναι τόσο ελκυστικό; Ότι παίζουν οι καλύτεροι με τους καλύτερους, ο ανταγωνισμός, οι περισσότερες πηγές που δημιουργούνται. Οι πλούσιοι; Εγώ; Δεν μου ανήκει η Ρεάλ Μαδρίτης, είμαστε ποδοσφαιρικός σύλλογος και το κάνουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο, σε μία κρίσιμη στιγμή».

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί, όπως οι εταιρείες, οι άνθρωποι, οι νοοτροπίες. Η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες διότι όλες οι ομάδες έχουν καταστραφεί. Οι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πια για το ποδόσφαιρο. Γιατί; Διότι υπάρχουν πολλά ματς χαμηλής ποιότητας και δεν ενδιαφέρονται, έχουν άλλες πλατφόρμες για να εστιάσουν την προσοχή τους. Έχει χάσει το ενδιαφέρον του, πρέπει να κάνουμε κάτι. Έχουμε όλοι καταστραφεί, το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο και οι 12 σύλλογοι έχουν οπαδούς σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η τηλεόραση αλλάζει κι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε.

«Δεν είναι κλειστή Λίγκα η Super League. Οποιοσδήποτε σύλλογος μπορεί να έχει πρόσβαση».

Πηγή: gazzetta.gr