Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ νίκησε με 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε στο -3 από τη 2η θέση.

Με φόρα από την εκτός έδρας νίκη επί του Άρη, η Ένωση μπήκε καλά στο παιχνίδι. Έβαλε ένα γκολ με τον Σβάρνα που δεν μέτρησε, έφτιαξε καλές φάσεις και γενικά είχε τον έλεγχο. Σταδιακά, όμως, ο Αστέρας βρήκε τα πατήματά του, αμύνθηκε σωστά και δεν άφηνε κανέναν κενό χώρο.

Παρά το γεγονός αυτό, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα στο 39′ με το κοντινό πλασέ του Γαλανόπουλου μετά την ωραία ενέργεια και ασίστ του Μάνταλου. Το 1-0 δεν έμεινε παρά μόνο για δύο λεπτά όμως, αφού στο 41′ η ομάδα της Τρίπολης ισοφάρισε με δυνατό σουτ του Ριέρα (1-1).

Εξέλιξη που θα μπορούσε να… κόψει τα πόδια των κιτρινόμαυρων αλλά δεν έγινε έτσι τελικά. Η ΑΕΚ αντέδρασε καλά, έφτιαξε ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο 64′, όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο ωραίο σουτ του Ιγκλέσιας.

Ο Αστέρας βελτιώθηκε και στο 77′ είχε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπαράλες, με το παιχνίδι να είναι πλέον ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα. Και αυτό που ήρθε, τελικά, ήταν ο «άσσος»: Στο 85′ ο Λόπες με προβολή, μετά την πολύ ωραία μπαλιά του Μάνταλου, έκανε το 2-1, για να «κλειδώσει» το τρίποντο στο 93′ ο Αλμπάνης, ο οποίος απέφυγε και τον Παπαδόπουλο και έγραψε το 3-1 προ κενής εστίας.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Γαλανόπουλος (63′ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς (84′ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (53′ Αλμπάνης).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρες, Καστάνιο (88′ Χριστόπουλος), Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε (88′ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα (88′ Κρέσπι), Ριέρα (76′ Γκόμες), Σίτο (61′ Ιγκλέσιας), Μπαράλες.