Σε μια κίνηση που θα προκάλεσε συζήτηση προχώρησαν οι παίκτες της Σλάβια Πράγας το βράδυ της Πέμπτης (08/04) στο Λονδίνο για το Europa League. Επέλεξαν να μην γονατίσουν πριν τη σέντρα στο παιχνίδι με αντίπαλο την Άρσεναλ και να αποδώσουν φόρο τιμής στο Black Lives Matter.

Στη μάχη κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, οι αγγλικές ομάδες έχουν αποφασίσει να γονατίζουν και να δείχνουν την αντίθεσή τους με όσα συμβαίνουν. Το ίδιο έπραξαν και οι «κανονιέρηδες» πριν την έναρξη του ματς με τους Τσέχους, οι οποίοι δεν φάνηκαν να… συγκινούνται και δεν έκαναν το ίδιο.

Η Σλάβια κάνει μια εξαιρετική πορεία αυτήν τη σεζόν στην Ευρώπη και αυτό φάνηκε και στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι, στο οποίο κατάφερε να πάρει ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Άρσεναλ, η οποία έχει ως μεγάλο της στόχο της κατάκτηση του Europa League.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί και σε άλλα που αφορούν τη Σλάβια, καθώς στη φάση των «16» της ίδιας διοργάνωσης, ο ποδοσφαιριστής των Τσέχων, Οντρέι Κουντέλα, κατηγορήθηκε για ρατσιστική επίθεση στον Γκλεν Καμάρα της Ρέιντζερς, με την υπόθεση να βρίσκεται υπό διερεύνηση από την UEFA.

«Κάποιος παίκτης της Σλάβια είχε δεχτεί φάουλ και ζητούσε από τον διαιτητή να δείξει κάποια κάρτα, οπότε του ζήτησα με κάποιο τρόπο να σταματήσει. Τότε, ένας συμπαίκτης του άρχισε να γελά. Με πλησίασε και μου είπε στο αυτί “είσαι μία μαϊμού, μία γ@@@@@ μαϊμού και ξέρεις πως τέτοια είσαι”», είχε καταγγείλει.