Η ώρα να διεξαχθεί το αναβολής Γιουβέντους – Νάπολι έφτασε και θα συμβεί κάτι παράδοξο με τον Φεντερίκο Κιέζα.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν προγραμματισμένο για τις 4 Οκτωβρίου, αλλά τελικά αναβλήθηκε επειδή η Περιφέρεια της Καμπανίας είχε απαγορεύσει στην ομάδα της Νάπολι να ταξιδέψει επειδή είχε δύο κρούσματα κορονοϊού.

Έτσι, αφού στο ενδιάμεσο υπήρξε ακόμη μία αναβολή, θα δεξαχθεί τελικά την Τετάρτη 7 Απριλίου. Είναι μια αναμέτρηση στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Serie A και εδώ έρχεται το περίεργο με τον Κιέζα… Ο Ιταλός εξτρέμ, όταν είχε γίνει η 3η αγωνιστική (πλην του Γιούβε – Νάπολι), ήταν παίκτης της Φιορεντίνα, η οποία είχε παίξει με τη Σαμπντόρια.

Λίγες μέρες μετά υπέγραψε στη Γιουβέντους, με τη φανέλα της οποίας θα αντιμετωπίσει τώρα τη Νάπολι. Σε παιχνίδι που είναι επίσης για την 3η αγωνιστική. Και ο Κιέζα έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής, λόγω του δεδικασμένου που υπάρχει από το 2017.

Τότε, στις 25 Ιανουαρίου 2017, σε χαμηλότερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, η Προ Πιατσέντσα είχε υποδεχθεί τη Σιένα σε εξ αναβολής παιχνίδι από την αγωνιστική που είχε γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2016 και είχε χρησιμοποιήσει -παίρνοντας τη διαβεβαίωση ότι είναι νόμιμο- τον Μάουρο Μπελότι, τον οποίο είχε αποκτήσει λίγες μέρες πριν. Παρά το γεγονός ότι αυτός είχε αγωνιστεί με την προηγούμενη ομάδα του, την Καρατέζε, στο δικό της παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στην αγωνιστική της 18ης Δεκεμβρίου.