Συνέβη στην πτήση προς το Κίεβο. Καθώς εκείνον τον Μάη του 2018, η Ρεάλ Μαδρίτης πετούσε προς τον μύθο του τρίτου διαδοχικού Champions League, ο Φλορεντίνο Πέρεθ ζήτησε από τον Σέρχιο Ράμος να καθίσει για λίγο κοντά του. «Θα μείνεις για πάντα μαζί μας, να το θυμάσαι αυτό. Και σύντομα θα μιλήσουμε για το συμβόλαιό σου». Τότε, ο μεγάλος αρχηγός ήταν ακόμα 32 ετών, στα καλύτερά του και η ομάδα λίγες μέρες αργότερα θα έγραφε ιστορία στον τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ.

Στα αποδυτήρια, εκστασιασμένος ο Πέρεθ πήρε μία τεράστια αγκαλιά το πρωτοπαλίκαρό του: «Σκέψου καλά τι θες, γιατί τα έχω όλα έτοιμα. Απλά θα σε βάλω να υπογράψεις. Οπως σου είπα, για πάντα μαζί». Εκτοτε πέρασε το 2019, ήρθε το 2020 με τον κορονοϊό να ξεκινάει από την Κίνα και φτάσαμε στο 2021 να ζούμε με την πανδημία. Ο Σέρχιο Ράμος όμως ακόμα δεν έχει υπογράψει, ενώ ο Πέρεθ του ξανάνοιξε τη σχετική κουβέντα μόλις λίγους μήνες πριν, δίχως να εκπληρώνει ποτέ εκείνες τις υποσχέσεις της χαράς από το Κίεβο.

Μόνο που ο πρόεδρος δεν είχε αρκεστεί σε αυτές. Πέρσι, μετά την απρόσμενη κατάκτηση της La Liga, χαρούμενος και πάλι, τις υπενθύμισε στον αρχηγό του, φωνάζοντάς μάλιστα δημόσια τις προθέσεις του για τη μεταξύ τους… αιωνιότητα: «Οσο περνάει από το χέρι μου, ο Ράμος θα μείνει εδώ». Ωστόσο, αντιθέτως, εκείνη η παραίνεση συνοδεύτηκε με μείωση μισθού της τάξης του 10%, όπως συνέβη σε όλο το ρόστερ εξαιτίας της Covid-19 και όχι από κάποια πραγματική προσέγγιση ανανέωσης.

Γενικότερα, σε όλο αυτό το διάστημα από το 2018 έως και μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ράμος άκουσε μόνο ευχολόγια και δεν είδε καμία αληθινή προσέγγιση, με το περιβάλλον του να εξηγεί ότι ο ίδιος αισθάνθηκε “εγκαταλελειμμένος” από το club.

Η πρώτη πραγματική επαφή έγινε παραμονές της αναμέτρησης με την Ελτσε λίγο πριν φύγει το 2020 (30 Δεκεμβρίου). Δεν πήγε όμως καλά. Οι φήμες για εκείνο το ραντεβού κάνουν λόγο για πρόταση διετούς συμβολαίου με 10-12 εκατ. ευρώ καθαρά ετησίως. Μάλλον όμως ισχύει το 10 εκατ., μιας και ο Ράμος λαμβάνει στο υπάρχον συμβόλαιο 12 εκατ. και του προτάθηκε μείωση, όπως θα συμβεί και πάλι σε όλο το ρόστερ.

Το πρόβλημα της Ρεάλ είναι ότι τα έσοδά της είναι μειωμένα κατά 300 εκατ. εξαιτίας της πανδημίας και δεν μπορεί να κάνει τρελές υπερβάσεις για κανέναν. Ηδη για τον ηγέτη της έκανε μία, μιας και η αυστηρή πολιτική της είναι για μονοετείς επεκτάσεις σε όσους έχουν ξεπεράσει τα 30 έτη, ενώ στον Ράμος δίνει διετία.

Σε εκείνη τη συνάντηση λοιπόν, ο Ράμος φέρεται να είπε στον Πέρεθ ότι έχει προσφορά τριετίας και 20 εκατ. ετησίως από την Παρί. Η διαφορά είναι τεράστια. Μόνο που ο πρόεδρος της Ρεάλ δεν είναι χθεσινός ερασιτέχνης. Είχε πάει διαβασμένος και του απάντησε ότι είχε μιλήσει με τον Νασέρ Αλ Κελαΐφι της Παρί και ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε κάνει τέτοια πρόταση στον Ισπανό σέντερ μπακ. Κάπως έτσι υπήρξε μία έντονη ρήξη, η οποία έχει πλέον γιγαντωθεί. Η τελευταία επικοινωνία των δύο πλευρών έγινε μέσω μεσαζόντων στα μέσα Φεβρουαρίου και επίσης κατέληξε σε αδιέξοδο, καθώς η πλευρά του Ράμος φέρεται να ξεκαθάρισε ότι πλέον ακούει ανοικτά προτάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο χρόνος μετράει επικίνδυνα αντίστροφα και για τους δύο. Ο Πέρεθ βέβαια έχει δείξει ότι ξέρει να περιμένει. Το είχε κάνει και το 2012, όταν τον πίεσε δημόσια με σχεδόν εκβιαστικό τρόπο o Κριστιάνο Ρονάλντο. Ηταν μετά από ένα γκολ του στο πρωτάθλημα, όπου δεν πανηγύρισε και δήλωσε: «Είμαι λυπημένος και το club γνωρίζει την αιτία». Παρά την τεράστια πίεση όμως που του ασκήθηκε από media και οπαδούς, ο Πέρεθ ήταν εκείνος που επέλεξε το πότε και το πώς σε εκείνη την παρτίδα και την έκλεισε ιδανικά σχεδόν έναν χρόνο αργότερα. Το ίδιο έκανε και στις δύο προηγούμενες ανανεώσεις του Σέρχιο Ράμος, με τη μία μάλιστα να τον κρατάει την ύστατη στιγμή, ενώ ο παίκτης του είχε ήδη δώσει το ΟΚ στη Μάντσεστερ Σίτι.

Κάπως έτσι λοιπόν η υπόθεση έχει βρεθεί σε σοβαρό αδιέξοδο. Ο Σέρχιο Ράμος πιστεύει ότι η Ρεάλ δεν τον θέλει πραγματικά και η Ρεάλ σκέφτεται ότι ο Σέρχιο Ράμος μεγαλώνει και ότι ίσως ήρθε η ώρα για ηλικιακή ανανέωση. Πόσο μάλλον μετά και τους φετινούς τραυματισμούς και την επέμβαση στο γόνατό του. Το ρολόι τρέχει, οι δύο πλευρές δεν επιδεικνύουν ουδεμία ευελιξία και η πιο δυνατή ιστορία αγάπης στην ιστορία της Βασίλισσας οδεύει προς ένα άδοξο φινάλε. Ισως λοιπόν οι οπαδοί της ομάδας να πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα δουν τα τελευταία παιχνίδια του με τη λευκή φανέλα. Αλλωστε, ακόμα και για έναν legend σαν τον Σέρχιο Ράμος ισχύει ότι ο σκοπός δεν είναι να παίζει για πάντα. Ο σκοπός ήταν να δημιουργήσει έναν μύθο που θα ζει στην αιωνιότητα της μπάλας. Κι αυτό το πέτυχε όσο ελάχιστοι…

Πηγή: gazzetta.gr