Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (11/03, 22:00) την Άρσεναλ, στο πρώτο από τους δύο μεταξύ τους αγώνες για τη φάση των «16» του Europa League. Στον σύλλογο του Λονδίνου φαίνεται πως δεν έχουν ξεχάσει τον περσινό αποκλεισμό από τους Πειραιώτες, όπως φάνηκε και από τη συνέντευξη Τύπου του Μικέλ Αρτέτα.

Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική κόντρα που είχαν οι δύο ομάδες και την προηγούμενη σεζόν, καθώς παραδέχθηκε ότι δεν έχει ξεχάσει κανείς τι συνέβη. Επίσης, τόνισε ότι ακολούθησαν δύσκολες στιγμές για τους «κανονιέρηδες», ενώ έστειλε το μήνυμα ότι αυτήν τη φορά θέλει να δει αντίδραση από την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αρτέτα για:

Τα επόμενα παιχνίδια και τη σημασία τους: «Έχουμε μια κρίσιμη εβδομάδα μπροστά μας με τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια που πρέπει να δώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το κύριο παιχνίδι είναι αύριο και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό».

Το γεγονός ότι ξαναβρίσκει τον Ολυμπιακό στο δρόμο του: «Προφανώς ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχθούμε και να ξεπεράσουμε αυτό που έγινε πέρυσι. Ο τρόπος που συνέβη στο τέλος και με την χαμένη ευκαιρία του Ομπαμεγιάνγκ ήταν πραγματικά σκληρός για εμάς. Προφανώς δεν το έχουμε ξεχάσει και θέλουμε να αντιδράσουμε φέτος».

Τη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι: «Νομίζω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από πέρυσι. Κοιτάζοντας πίσω στον τρόπο που παίζαμε πέρυσι και τον τρόπο που παίζουμε τώρα έχουμε βελτιώσει αρκετά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού μας».

Την επανασύνδεση με τον Σωκράτη: «Είναι ευχάριστο που θα δούμε ξανά τον “Πάπα” είναι τόσο καλός χαρακτήρας που του αγαπήθηκε από όλους στην ομάδα, ανυπομονούμε».

Την κατάσταση του Σμιθ Ρόου: «Βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του. Θα τον δοκιμάσουμε σήμερα στην προπόνηση για να δούμε αν θα μπορέσει να συνεισφέρει αύριο ή στα επόμενα παιχνίδια. Είναι σε καλό δρόμο και δουλεύει πολύ».