Το 4-2 στο πρώτο ματς ήταν αυτό που έδωσε τελικά την πρόκριση στην ΑΕΚ επί του Βόλου, ο οποίος έμεινε με τη νίκη γοήτρου στη ρεβάνς.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ήθελαν νίκη με 2-0 για να προκριθούν στους ημιτελικούς, μπήκαν δυνατά στο ματς και πίεσαν στα πρώτα λεπτά, με την Ένωση να ισορροπεί την κατάσταση και να παίρνει τον έλεγχο μετά το 15λεπτο. Τα εκατέρωθεν λάθη όμως, όπως και τα δυνατά μαρκαρίσματα, δεν βοηθούσαν στο να δούμε ωραίο ποδόσφαιρο.

Παρ’ όλα αυτά, κάποιες φάσεις υπήρξαν. Όπως, για παράδειγμα, αυτή του 32′ για τους κιτρινόμαυρους με τον Ανσαριφάρντ, τον οποίο πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Γκρίλο με προβολή. Ήταν μια φάση στην οποία θα μπορούσε να γίνει το 0-1, αλλά τελικά λίγα λεπτά μετά έγινε το 1-0.

Στο 35′ ο Τσιντώτας ανέτρεψε τον Νίνη και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Δουβίκα να εκτελεί και να ευστοχεί, δίνοντας κι άλλη πίστη για πρόκριση στην ομάδα του Βόλου.

Πίστη που θα μπορούσε να… σβήσει στο 59′, όταν η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το 1-0, με τους γηπεδούχους να εξακολουθούν να ελπίζουν. Το γεγονός ότι ήλπιζαν, όμως, δεν σημαίνει ότι τα κατάφεραν κιόλας.

Αν και η Ένωση, για την οποία ο Χνιντ μπήκε αλλαγή στο 82′ και πρόλαβε να αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες, ήταν κακή, οι Θεσσαλοί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλό και τελικά οι κιτρινόμαυροι ήταν αυτοί που προκρίθηκαν στους «4» του κυπέλλου.

Βόλος: Κλέιμαν, Τέκιο (71′ Ριένστρα), Γκρίλο, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης (83′ Μαρτίνες), Νίνης, Περέα (62′ Μπουένο), Μπαρτόλο, Μπαριέντος, Δουβίκας.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ (82′ Χνιντ), Σιμάνσκι, Γκαρσία (87′ Βασιλαντωνόπουλος), Μάνταλος (58′ Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ (82′ Μαχαίρας).