Δύο λάθη της Γιουβέντους έβαλαν την Πόρτο μπροστά με 2-0, αλλά ο Κιέζα στο 83′ έβαλε το γκολ που μπορεί να στείλει τους «8» του Champions League τους Τορινέζους.

Το ξεκίνημα ήταν τέλειο για τους Πορτογάλους και το χειρότερο δυνατό για τους Ιταλούς, αφού το λάθος του Μπεντανκούρ στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον Σέζνι, είχε ως αποτέλεσμα το 1-0 από τον Ταρεμί στα 63 δευτερόλεπτα! Και από εκεί και πέρα, η Πόρτο μπορούσε να κάνει το παιχνίδι της.

Να είναι πίσω δηλαδή και να προσέχει την άμυνά της, απέναντι σε μια Γιουβέντους που δεν ήταν καλή, άρα δεν μπορούσε να γίνει και επικίνδυνη. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το γεγονός ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι μπιανκονέρι, οι οποίοι στο 35′ έχασαν με τραυματισμό τον Κιελίνι, απείλησαν μόνο στο 41′ με το ψαλιδάκι του Ραμπιό.

Όσο κακοί ήταν δημιουργικά, άλλο τόσο ήταν και αμυντικά όμως οι μπιανκονέρι, με αποτέλεσμα στην πρώτη επίθεση του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρεγκά να βρεθεί απέναντι από τον Σέζνι και να γράψει το 2-0!

Στο 83′, όμως, ο Κιέζα σκόραρε μετά τη σέντραα του Ραμπιό και το τελικό 2-1, θεωρητικά, δίνει καλές πιθανότητες πρόκρισης στους Ιταλούς.

Πόρτο: Μαρτσεσίν, Μαναφά, Πέπε, Μπεμπά, Ζαϊντού, Σέρχιο Ολιβέιρα, Ουρίμπε, Οτάβιο (57′ Λουίς Ντίαζ), Κορόνα, Μαρεγκά (66′ Γκρούγιτς), Ταρεμί.

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι (35′ Ντεμιράλ), Αλεξ Σάντρο, Κιέζα, Μπεντανκούρ, Ραμπιό, ΜακΚένι (63′ Μοράτα), Κουλουσέφσκι (77′ Ράμσεϊ), Ρονάλντο.