Οι Τάμπα Μπέι Μπουκανίρς (Τάμπα Μπέι Μπουκανίρς) του μυθικού Τομ Μπρέιντι (Tom Brady), έκαναν την έκπληξη στο Super Bowl και επικράτησαν των Κάνσας Σίτι Τσιφς (Kansas City Chiefs), για να κατακτήσουν τον τίτλο στο NFL. Το αποτέλεσμα αυτό, με το επιβλητικό 31-9, δημιούργησε αίσθηση, καθώς το φαβορί ταπεινώθηκε.

Και μπορεί οι απερχόμενοι πρωταθλητές Τσιφς να είχαν στις τάξεις τους τον 25χρονο σταρ Πάτρικ Μόουζες, ο οποίος με συμβόλαιο 500.000.000 για δέκα χρόνια έχει γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών, όμως είχαν μια απώλεια στις τάξεις τους. Και μπορεί ο Λοράν Ντουβερνέ-Τάρντιφ (Laurent Duvernay-Tardif) να μην είναι εξίσου σημαντικός με τον μεγάλο σταρ της ομάδας του, αλλά το έργο του αξίζει περισσότερο από τα εκατομμύρια που παίρνει ο συνάδελφός του.

Ο Καναδός θα μπορούσε να κατακτήσει με τους Τσιφς τον δεύτερο σερί τίτλο του στο NFL, ωστόσο πήρε μια απόφαση ζωής, πριν καν αρχίσει η σεζόν. Επέλεξε να μην αγωνιστεί, αλλά να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς είναι γιατρός και το καθήκον τον καλούσε.

Ο 29χρονος αθλητής επέλεξε το λειτούργημά του πάνω από το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Σε όλη την πορεία της ομάδας του προς τον τελικό, εργαζόταν σε νοσοκομείο του Μόντρεαλ, στην «πρώτη γραμμή» ενάντια στην πανδημία.

Ο Ντουβερνέ-Τάρντιφ είχε πει για την απόφασή του: «Θα είναι δύσκολο να απουσιάζω, αλλά θεωρώ πως είμαι προνομιούχος. Είναι μακράν η πιο δύσκολη απόφαση που πήρα ποτέ μου. Μετά από έναν πρωτάθλημα, με εμένα σε καλή κατάσταση, οποιοσδήποτε στη θέση μου θα ήθελε να επιστρέψει για να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο.

Όμως, βλέποντας τι συμβαίνει στο “μέτωπο” των νοσοκομείων με τον κορονοϊό, είπα πως ο ρόλος μου είναι φέτος στο Μόντρεαλ, δίπλα στους ασθενείς μου και όχι στο γήπεδο».