Και επίσημα στον Γιάννη Χριστόπουλο ανήκουν πλέον τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του Πλατανιά, μετά και την παρουσίασή του που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (2/7) στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ο νέος τεχνικός του χανιώτικου συλλόγου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας, έναν μήνα μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, τονίζοντας πως ο στόχος είναι η παραμονή, αλλά και οι υποδομές.

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Πλατανιά εδώ και ένα μήνα περίπου. Και είναι τιμή για μένα και να φοράω τη φόρμα του Πλατανιά, αλλά και να συνεργάζομαι με όλους αυτούς τους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα. Θα επαναλάβω ότι την ομάδα του Πλατανιά κατάφερε μια μικρή ομάδα ανθρώπων, μέσα σε μερικά χρόνια, να τη φέρει στη Super League και να τη διατηρήσει σε αυτήν την κατηγορία δύο χρονιές. Αυτό από μόνο του είναι σπουδαίο, σίγουρα δεν είναι τυχαίο και σίγουρα δείχνει πάρα πολλά πράγματα.

Βασικός στόχος για την ομάδα μας φέτος, όπως είπε και ο κ. Μαθιουλάκης, είναι η παραμονή στην κατηγορία. Είναι πολύ σημαντικό και καθοριστικής σημασίας να παραμείνει φέτος ο Πλατανιάς στη Super League. Παράλληλα, θα πρέπει να μπουν οι υποδομές, ώστε να δημιουργηθεί μία ομάδα, η οποία θα έχει μέλλον και η οποία τα επόμενα χρόνια θα μπορεί να προσδοκά σε κάτι καλύτερο.

Προσωπικός μου στόχος κι εμένα για την ομάδα είναι να καταφέρουμε, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο ελκυστικό και ουσιαστικό, ώστε να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο κοντά μας και αυτός ο κόσμος που θα έρθει δίπλα μας να ευχαριστηθεί τα παιχνίδια που θα παρακολουθεί.

Όραμα γι’ αυτήν την ομάδα ή προσωπικό όνειρο θα το έλεγα, αυτό που είπα και πριν: αυτή η ομάδα, σε μερικά χρόνια, να μπορεί να βρίσκεται στο κλαμπ των δυνατών ελληνικών συλλόγων και να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της Super League κάθε χρόνο. Είμαι στον Πλατανιά και δουλεύω ένα μήνα και λίγες ημέρες. Αυτό το διάστημα, για τον όγκο της δουλειάς και γι’ αυτά τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, είναι μικρό.

Προσπαθούμε με τους συνεργάτες μου και σε συνεργασία με τη Διοίκηση, καθημερινά να τρέξουμε κάποια θέματα. Πλέον, έχουμε δημιουργήσει τον μπούσουλα και την υποδομή και ο μήνας Ιούλιος θα είναι καθοριστικός για εμάς.

Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά πρέπει όλοι να συμπαρασταθούν στην ομάδα: ο κόσμος, οι φίλαθλοι, οι δημοσιογράφοι, να σταθείτε δίπλα μας, γιατί θα είναι πραγματικά μια δύσκολη χρονιά. Από την πλευρά μου να υποσχεθώ ότι είμαι διατεθειμένος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να δουλέψω πολύ σκληρά, ώστε να ανταποκριθώ και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών της Διοίκησης και του κόσμου».

Σχετικά με την κλήρωση ο Γιάννης Χριστόπουλος ανέφερε:

«Η πρώτη ιδέα που μου ήρθε στο μυαλό χθες βλέποντας την κλήρωση είναι ότι η κλήρωση είναι πάρα πολύ καλή για την ομάδα, πάρα πολύ κακή για τον προπονητή της ομάδας. Και θα το δικαιολογήσω αυτό λέγοντας ότι εμείς δημιουργούμε μια νέα ομάδα, που θα έχει πολλά νέα πρόσωπα. Είναι λογικό τον πρώτο μήνα, τις πρώτες αγωνιστικές, η ομάδα να μην μπορεί να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και είναι καλό που θα παίξει με δύσκολους αντιπάλους, ώστε αν χαθούν κάποιοι βαθμοί να μην είναι βαθμοί καθοριστικής σημασίας. Από την άλλη πλευρά, σίγουρα εμένα με περιμένει ένα πολύ δύσκολο έργο. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ετοιμαστούμε γι’ αυτά τα πολύ δύσκολα παιχνίδια πάρα πολύ σύντομα και να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό τις πρώτες αγωνιστικές».

Ερωτηθείς για το αν είναι πρόκληση για τον ίδιο ο Πλατανιάς, με δεδομένο ότι «κανείς προπονητής δεν έχει βγάλει ακόμη όλη τη χρονιά» απάντησε:

«Άρα είναι δύο οι προκλήσεις. Να σπάσω αυτό το αρνητικό ρεκόρ που λέτε. Ο Πλατανιάς είναι πρόκληση για μένα. Δεν είναι τυχαία η επιλογή μου να έρθω εδώ. Έχω έρθει με όλη μου την καρδιά και με μεγάλη χαρά. Είναι μια ομάδα, η οποία χτίζεται τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά. Υπάρχουν όλες οι υποδομές, ώστε να μπορέσω να δουλέψω με τον τρόπο που θέλω. Η συνεργασία με τη Διοίκηση, αυτό το πρώτο διάστημα, είναι εξαιρετική και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια μπορούμε να παρουσιάσουμε κάτι το οποίο θα το διασκεδάζετε κι εσείς και ο κόσμος». Όσον αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση τόνισε:
«Έχω εξηγήσει και στη Διοίκηση ότι το πιο εύκολο πράγμα για εμένα θα ήταν να αρχίσω να λέω κάποια ονόματα και να φορτώσω το ρόστερ με κάποιους ποδοσφαιριστές. Υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ, έχει γίνει ένας σχεδιασμός όσον αφορά το ήδη υπάρχον ρόστερ, πού χρειάζεται ενίσχυση, σε ποιες θέσεις και με τι συγκεκριμένα ποσά. Καταλαβαίνετε ότι και το όνομα της ομάδας και το μπάτζετ που έχουμε, αλλά και το σημείο που ξεκινήσαμε να μπούμε στη διαδικασία του σκάουτινγκ και του χτισίματος της ομάδας μάς φέρνουν μεγάλες δυσκολίες, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σύντομα. Οι κινήσεις που γίνονται είναι πολύ προσεκτικές. Θέλουμε, αν είναι δυνατόν, όλοι οι παίκτες που θα φέρουμε στην ομάδα να είναι σημαντικοί για την ομάδα, όχι μόνο γι’ αυτή τη χρονιά, αλλά και για τις επόμενες. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες λάθους και να κάνουμε σωστές επιλογές. Όσον αφορά το αν θα είναι έτοιμο το ρόστερ κατά 80% όταν θα πάμε στο βουνό, πιστεύω ότι γύρω στις 20 Ιουλίου το ρόστερ θα είναι σε ικανοποιητικό βαθμό γεμάτο».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις μεταγραφές απάντησε:

«Είναι ευλογία για κάθε προπονητή την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας να έχει όλο το ρόστερ. Από ’κει και μετά, όμως, όταν βρισκόμαστε σε κάποια κατάσταση πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε αυτή την κατάσταση και βάση λογικής, χωρίς άγχος, να ενεργήσουμε, ώστε να φέρουμε εις πέρας τη δουλειά που πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Δεν έχω άγχος. Προσπαθώ να τρέξω όσο μπορώ πιο γρήγορα, αλλά με ασφάλεια τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε. Θέλω να πω στον κόσμο και αυτός να έχει ηρεμία και πίστη στην ομάδα. Όσον αφορά τον αριθμό των μεταγραφών δεν μπορώ να σας τον πω για ευνόητους λόγους. Θέλω όμως να σας πω ότι ίσως και αύριο να υπάρχει η πρώτη ανακοίνωση ενός ποδοσφαιριστή και να αρχίσουν να τρέχουν σιγά – σιγά τα γεγονότα».

Για τα θέματα των υποδομών τόνισε:

«Το μεγαλύτερο δέλεαρ για εμένα είναι ότι βρίσκομαι σε μια ομάδα, η οποία, σε πολλά σημεία, έχει πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ένα από αυτά τα σημεία είναι και οι υποδομές. Αυτή τη στιγμή σίγουρα υπάρχουν άλλα θέματα που πρέπει να τρέξω και σίγουρα δεν μπορώ να ασχοληθώ με τις υποδομές. Πηγαίνοντας, όμως, όλα καλά τα πράγματα, πιστεύω ότι από τον Οκτώβριο και μετά θα μου δοθεί η δυνατότητα να προσθέσω κι εγώ την τεχνογνωσία που έχω στα τμήματα υποδομής. Ήδη έχω μια συνεργασία με τους προπονητές και με τους επικεφαλής των τμημάτων υποδομής και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε το μέλλον να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι για να ανεβάσουμε το επίπεδο κι εκεί».

Από τη μεριά του, ο αντιπρόεδρος του Πλατανιά, Μανώλης Μαθιουλάκης καλωσόρισε τον Γιάννης Χριστόπουλο λέγοντας:
«Κάναμε μια καλή επιλογή. Εγώ τον Γιάννη δεν τον ήξερα, αλλά από τις λίγες ημέρες που έχουμε μια συνεργασία, σε οτιδήποτε θέμα αφορά την ομάδα, έχω καταλάβει και είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο κατ’ αρχήν σοβαρό, καλλιεργημένο, έξυπνο, που ξέρει τις καταστάσεις τουλάχιστον στην κατηγορία που παίζει ο Πλατανιάς και είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι άλλες χρονιές, άσχετα με το ότι ορισμένοι από εσάς» (σ.σ. τους δημοσιογράφους) «έχουν μια αγωνία, όπως κι εμείς, για διάφορα θέματα. Όλα τρέχουν, όλα θα πάνε καλά και πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα έχετε νέα να γράψετε και να δείξετε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη για την αποδοχή της πρότασης του Πλατανιά. Η παρουσία του Γιάννη τιμάει τον Πλατανιά και είμαι σίγουρος ότι είναι ένας άνθρωπος, με τον οποίο κι εγώ προσωπικά και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας θα συνεργαστούμε άριστα για τη βελτίωση του Πλατανιά». Για τους στόχους της ομάδας φέτος τόνισε:
«Ο πρώτος στόχος είναι η ομάδα οπωσδήποτε να μην κινδυνεύσει, γιατί φέτος η χρονιά είναι πολύ δυσκολότερη από τις προηγούμενες, και κατά δεύτερον, στα πλαίσια του δυνατού, να βρεθεί σε όσο το δυνατόν ψηλότερη θέση και να έχουν τεθεί οι βάσεις, από έναν άνθρωπο που μπορεί να τις βάλει, και για τις επόμενες χρονιές. Θα δείτε και στα μεταγραφικά, τις επόμενες ημέρες, ότι το βάρος της ομάδας πέφτει στις μικρές ηλικίες. Αυτό κάτι πρέπει να σας λέει».

Για τις διαιτητικές εξελίξεις ξεκαθάρισε:
«Βεβαίως υπάρχουν κάποιες εξελίξεις, οι οποίες ήδη έχουν ξεκαθαρίσει και θα τις μάθετε στο τέλος της εβδομάδας. Δε θέλω να πω τίποτε άλλο. Θα βγει δελτίο Τύπου από την ομάδα και θα ενημερωθείτε. Όλα είναι καλά».

Πηγή: Sport-fm.gr